Miodrag Radonjić

Majku Miodraga Radonjića Jugoslavija je obožavala, nikada ih ne biste povezali (foto)

Autor:

12.03.2024 17:16

Foto: Antonio Anhel / Ata images

Foto: Antonio Anhel / Ata images

Majka Miodraga Radonjića je čuvena instrumentalistkinja na harmonici, njene fotografije su pred vamaIako važi za jednog od najpopularnijih glumaca današnjice, o privatnom životu retko govori u javnosti, pa malo ko zna da je ova umetnica majka Miodraga Radonjića

Marija Mlađen/ATAImages

 

Majka Miodraga Radonjića je čuvena instrumentalistkinja na harmonici, vokalna solistkinja, članica hora „Kraljica Natalija“ i muzička urednica u Televiziji Beograd Branka Lolić.

Pročitajte Kako bi Baća drugačije - Ovako se zove drugi sin Miodraga Radonjića

Miodrag je od majke nasledio talenat za umetnost iako se, za razliku od nje, opredelio za glumu, a ne za muziku. Branka je bila veoma popularna u bivšoj Jugi, a putevi su joj se često ukrštali sa Breninim.

Karijera Radonjićeve majke isprepletena je s Lepom Brenom, pa su tako osamdesetih imale nešto zajedničko – menadžera Raku Đokića.

printscreen youtube / rts

 

Jednom prilikom Miodrag je za domaće medije potvrdio ovu informaciju i otkrio da je Branka zbog porodice zapostavila karijeru.

Pročitajte Miodrag Radonjić i supruga posle duže vremena zajedno u javnosti, svi gledaju u njen stomak

- Dok se brat Marko i ja nismo rodili, mama je bila veoma uspešna u muzičkom poslu, bila je prvakinja harmonike stare Jugoslavije. Mnogo je radila po svadbama, čak je išla na turneje po Evropi i Americi.

Tih osamdesetih njen menadžer je bio čuveni Raka Đokić, koji je tada zastupao i Lepu Brenu. Imao je samo dve klijentkinje, Brenu i moju mamu.

Onog momenta kada se mama odlučila da osnuje porodicu, karijeru je ostavila po strani i posvetila se nama - otkrio je jednom prilikom glumac, prenosi Zadovoljna.rs.

Majka Miodraga Radonjića je 1984. godine snimila album pod nazivom „Zaljubljena harmonika“.

Pored tradicionalnih, na albumu se nalaze i kola koja su komponovali Miodrag Todorović Krnjevac i Novica Negovanović, dok je sa orkestrom Ljubiše Pavkovića izdala album sa novokomponovanim narodnim pesmama.

Pročitajte Nemoguće, mora da se šali! Miodrag Radonjić rasplakao fanove - Sa Baćom je kraj?! (foto)

U jednom intervjuu čuveni Baća se prisetio porodičnih okupljanja na kojima bi njegova mama svirala, a on i brat pevali neke od naših najlepših pesama. 

- Mama je često svirala harmoniku ili klavir, a brat i ja bismo pevali, naročito na slavama.

Izvodili smo narodne pesme, od „Stani, stani, Ibar vodo“, sve do „Hej, momci mladi“ grupe „Legende”, uz koju smo i đuskali.

Komentari. (0)

Loading