Nekad i Sad

Od stomaka nije mogao da veže pertele, harmonika mu je verni prijatelj, a njegovu muziku obožavaju i najveće zvezde

Autor:

30.12.2023 16:50

Foto:

Foto:

Nekad i sad rubrika podseća na neka davna vremena, a istovremeno pokazuje kako su poznate ličnosti izgledale u detinjstvu



Nekad i sad rubrika privukla je veliku pažnju javnosti... 

Šetajući kroz uspomene dečaka koji danas važi za vrhunskog muzičara saznali smo detalje njegovog odrastanja, koliko je bio težak, ali i priču o putu ka uspehu i ostvarenju dečačkog sna. 

youtube printscreen

 

Rođen 19. novembra 1983. godine u Kraljevu, gde je i odrastao, živeći u gradu sa roditeljima i mlađom sestrom Aleksandrom.

Pročitajte Pravo iz školske klupe ušla je u studio, muž joj je prepisao milione, a zaprosio ju je na semaforu

Sa četiri godine, prilikom jedne posete rođacima, prvi put je video harmoniku. Ljubav se desila na prvi pogled o čemu svedoči činjenica da bez tog instrumenta nije želeo da se vrati kući. 

Roditelji su mu objasnili da je ne može poneti sa sobom, ali dečak čije su se fotografije našle u našoj nekad i sad rubrici nije odustajao, pa su mu tako kupili prvu harmoniku. Sam je naučio prve taktove i tehnike.

Nakon srednje škole, upisao je Muzičku akademiju u Kragujevcu, gde je obogatio svoje znanje i stekao zvanje profesionalnog harmonikaša.

youtube printscreen

 

Kao šesnaestogodišnjak pobedio je na juniorskom konkursu mladih harmonikaša Jugoslavije u Sokobanji.

Osnovao je svoj orkestar sa kojim je počeo da svira za poznatu muzičku kuću “Grand”, oduševivši i produkciju i milijonsku publiku. 

Pročitajte Ovaj neodoljivi dečak danas ima velike hitove, harmonika je njegov prijatelj, a četvoro dece najveća ljubav

U mladosti se borio sa viškom kilograma, ali je zahvaljujući zdravoj ishrani i treninzima uspeo da smrša čak 40 kilograma. 

‒ Kada sam počinjao karijeru, 2000. godine, oformio sam bend koji se zvao „Buba prestiž“. Pravili smo žurke po kafanama, uveseljavali goste, pravili dobru atmosferu.

Na nastupima sam unosio veliku količinu alkohola, ali to nije bilo jedino zlo. Kada bismo svirku priveli kraju, otišli bismo da jedemo. To su uglavnom bile ogromne količine „brze hrane“, pa su se kilogrami samo nagomilavali.

youtube printscreen

 

Kada je nastupila 2006, imao sam šta da vidim. Vaga je pokazivala 128 kilograma. Nisam mogao da se sagnem i vežem pertle.

Teško sam disao, bio mi je problem da obavljam svakodnevne aktivnosti ‒ ispričao je jednom prilikom harmonikaš za Super TV.

Pročitajte Dečak sa slike nedavno se oženio i promenio lični opis, prepoznajte li ga?

Danas važi, ne samo za najboljeg harmonikaša već i da ozbiljnog frajera koji svojim izgledom, harizmom i vaspitanjem nikoga ne ostavlja ravnodušnim. 

Sada već sigurno znate da je dečak čije su se fotografije našle u emisiji ”Moja fotografija” niko drugi do Aleksandar Sofronijević

Komentari. (0)

Loading