Dragana Mićalović otvoreno o svojim emocijama: Ne želim ikada da nestane!

Autor:

06.02.2021 17:15

Foto:

Foto:



Dragana Mićalović koja je svojom energijom i harizmom osvojila domaću publiku prvim pojavljivanjem na sceni poznata je kao neko ko o svom životu retko kada govori, velike napore ulaže kako bi svoju privatnost sačuvala od radoznalnih očiju javnosti. A kada bi se odlučila da govori u javnosti, to bi izazvalo veliku pažnju.

Ovog puta atraktivna Dragana odlučila je da podeli svoje prvo iskustvo sa pozorištem , opisala je emociju koju je osetila prilikom prvog izlaska na daske koje život znače, te je otkrila da joj podrška porodice mnogo znači na putovanju ka zvezdanom nebu domaće, možda i svetske scene.

- Najteža je bila moja odgovornost, zbog koje nisam spavala proteklih meseci. Ceo proces kroz koji sam prošla s rediteljem Irfanom i celom glumačkom ekipom je nešto vrlo važno i značajno za moju dalju karijeru. Divno je kada imate u publici nekog svog, za koga znate da takođe igra. Ali je i velika odgovornost - objašnjava mlada glumica, koja je nakon premijere predstave predstave u Nišu, koju je vredno i predano spremala, dobila niz pohvala i čestitki.

Dragana Micalovic, foto: Jelena Jovanov

Iako je, pre nego što je stala na pozorišnu scenu, radila u filmskoj industriji te iza sebe ima nekoliko uspešnih projekata, Dragana priznaje da je strah i dalje prisutan, ipak jedna stvar posebno je brine.

- Bojim se da strah ne nestane. Neki meni važni ljudi više puta su izgovorili: 'Dokle god je strah prisutan, znači da radiš dobro. Znači da ti je važno.' A to ne želim ikada da nestane - otkriva Dragana Mićalović.

Jedan čovek imao je veliki uticaj na njenu sigurnost i veru u sebe, a koliko je mladim glumcima bitno da imaju podršku starijih i iskusnijih kolega najbolje pokazuje primer perspektivne Dragane.

- Nemam iskustva u pozorištu i na sceni, sasvim se razlikuje od glume pred kamerama uz koju sam ja razvijala svoj glumački svet. Proces stvaranja je drugačiji, Irfan je prosto verovao u sve nas i radio sa svima nama kao da svi nosimo godine i godine rada sa sobom. Samim tim, ulio nam je sigurnost i veru - prisetila se ona.

Pročitajte i Ljubav je njen najveći pokretač: Dragana Mićalović otkrila zašto dečka krije od javnosti

Dragana Mićalovic, foto: Jakov Simovic

Osim što je imala veliku podršku kolega, Dragana je uživala i bezrezervnu podršku porodice, koja joj je u svakom momentu 'čuvala leđa', a u takvim okolnostima sve je ostvarivo.

- Roditelji su nas učili da je za sve u životu potreban trud i rad. Blagoslovena sam što sam imala i imam da učim, za mene lično, od najboljih - ipak, kako potiče iz umetničke porodice, Dragana se od malih nogu susretala sa predrasudama i društvenim okvirima iz kojih je vrlo često iskakala - Mi smo narod koji voli da bude voljen. Pa je prirodno da ne prija kada čujemo suprotno. Učim da je sve to deo života i da je to dobra stvar za odrastanje - zaključila je glumica za Blic.

Pročitajte i Dragana Mićalović: Ponovo u školskoj klupi

Dragana Micalovic, foto: Dalibor Danilovic