Uspomene iz detinjstva glumice Dragane Mićalović

Autor:

01.05.2021 16:30

Foto:

Foto:

Dragana Mićalović pamti lepe trenutke iz detinjstva. Neizbežna lokacija za stvaranje dragih uspomena bio je Dunav, gde je sa ocem odlazila u lov na ribu



Kada se priseća detinjstva, Dragana Mićalović ne može a da ne spomene lepe trenutke pored Dunava. Njen tata, bio je glumac, ali i sjajan ribolovac, pa mu je u pohodima na soma najmlađa ćerka, njegova mezimica, često pravila društvo. Jedini problem bio je to što kao mala nije umela da ćuti ni sekund, a zna se kako pecaroši veruju da galama tera ribu.

Pročitajte i Glumicu obuzele emocije - Slavlje Dragane Mićalović bez njega nije isto

Marina Lukić

 

- Imali su veliki problem sa mojim pričanjem, zbog čega bi me tata ponekad terao u auto. Naravno, ja sam plakala, ljutila se i durila. Postoji i anegdota koja se godinama prepričava u našoj kući. Sa tatom na pecanju je bio jedan njegov prijatelj. Meni nisu dali da pecam, pa sam malo plakala, a onda i demonstrativno otišla daleko od njih. Gledala sam kako se nerviraju što ih neće riba, pa sam se vratila i predložila im da probaju s kukuruzom. Rekli su mi da se sklonim, ali su ipak poslušali moj savet i vrlo brzo su nešto upecali. Posle nekog vremena opet ih nije htela riba, pa sam rekla da probaju sa hlebom. Naravno, opet su negodovali, ali nemajući kud, uzeli su hleb i riba je opet zagrizla - priseća se Dragana.

Reka je potpuno smiri i opusti pa ne čudi što je pored nje spremala i prijemni za Fakultet za kulturu i medije.

Pročitajte i Nakon glasina o venčanju, Dragana Mićalović rastužila javnost!

Ata Images

 

- Sa mnom je bio tata, on je pecao, a ja sam vežbala. Kad je trebalo, ispravljao me je, davao sugestije, tražio da ponovim po nekoliko puta. Ništa mi nije bilo naporno, jer sam bila pored reke. Inače, ribu volim i da jedem i da je spremam. Najčešće je pečem u rerni sa maslinovim uljem i peršunom, sa malo senfa preko. Volim i onu mariniranu, ali ne znam da je spremam.

Pošto je toliko voli, nije odolela ni izazovu da proba razne specijalite od sirove ribe, kakvi su nadaleko poznati suši i rolnice od tune.

Pročitajte i Dragana Mićalović - Bol za tatom ne prolazi

Jelena Jovanov

 

- Sve te fantanstične orijentalne ukuse prvi put sam probala u Iki baru. A pošto imam i crnogrskih gena, volim i kajmak, pršutu, posebno goveđu, koju specijalno za mene donosi moj divni zet Saša. Od kada vodim računa o ishrani, pravim čorbice, mada u poslednje vreme često mesim i kolače. Ne pridržavam se strogo recepta jer volim da eksperimnetišem, i sudeći da se moji ne žale, izgleda da to dobro radim.

Ipak, slatkiši nisu visoko rangirani na njenoj listi prioriteta.

- Jedino sam oduvek tamanila crnu čokolada za kuvanje. Nju sam zavolela uz mog ujaka, koji je takođe glumac, i koji to crno blago uvek ima uz sebe. Kad sam bila mala, znala sam da uzmem tu čokoladu iz zamrzivača, gde ju je mama ostavila da joj se nađe za poslastice i onako ledenu sam je strugala zubima. To je nju prilično nerviralo. Inače, mama nas je navikla dasve bude pod konac, lepo spremljeno i još lepše servirano. Njeno umeće najbolje dolazi do izražaja kada nam je slava, koja je uvek posna. Nedelju dana unapred ona pravi dekoracije, farba belu cveklu i od nje pravi cvetiće, sprema prebranac, posne paprike sa sojom, suvim šljivama, pirinčem, orasima, salate sa kirikijem, tunjevinom, suvim grožđem. Moje zaduženje je da postavim sto i operem posuđe, jer mama veruje da se to mnogo bolje uradi ručno nego u mašini.

Pročitajte i Dragana Mićalović - Moj hrono režim

Jelena Jovanov

 

Setila se i kako je kad je bila mala razvlačila kore za pitu.

- Bila sam zaluđena da pravim pitu, a tome me je učila komšinica na selu. Sve donedavno se nisam bavila testom, ali kad su me sestričine zamolile da pravimo picu, odmah sam se latila posla. Nije nas sprečilo to što nismo imale kvasac. Jeste kora bila malo deblja, ali pica je bila baš ukusna. Sve se pojelo - priča Dragana, požrtvovana tetka koja je zavisna od adrenalina. Toliko, da jedva čeka da sa svojim idolom Jovanom Memedovićem ode na snimanje njegovih fantanstičnih emisija u prirodi, gde bi rado probala i skakavce.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading