Buran život atipične holivudske zvezde Džonija Depa: Od raja do pakla i nazad

Dep je rođen 9. juna 1963. u Ovensborou kao najmlađi od četvoro dece oca Džona, građevinskog radnika, koji je često bio odsutan, i Beti Sju, konobarice, koja ih je sama izdržavala, pa joj je od prvog zarađenog novca na filmu Džoni kupio farmu u Kentakiju.

– Bila je prava lujka. Dobijali smo besmislene batine, pepeljare su letele na sve strane, telefonom nas je udarala u glavu, ali ja sam je obožavao – opisao je svoje detinjstvo glumac pre tri godine, kada je bol zbog majčine smrti i razvoda lečio muzikom, izletom u gotik i turnejom sa bendom The Hollywood Vampires, u kom su, osim njega, Džo Peri (Aerosmith) i Alis Kuper.


Tada je počeo da piše memoare, starinski, na kucaćoj mašini, u kojima je otvorio dušu.

– Sipao bih votku ujutro, pio i pisao, dok su mi suze navirale na oči. Pokušavao sam da shvatim čime sam zaslužio sve što me je snašlo. Trudio sam se da prema svima budem fin, iskren i od pomoći. A opet, desile su mi se mnoge loše stvari – priznao je.

VINO ZAUVEK

Ta autobiografija biće puna pikanterija. Sigurno će navesti da mu je majka u 12. godini kupila prvu gitaru. Kada mu je bilo 15, roditelji su se razveli, a majka se udala za Roberta Palmera, kog je Džoni nazivao inspiracijom. Pošto je napustio srednju školu, obilazio je SAD sa raznim bendovima. U 20. godini venčao se prvi put s kozmetičarkom Lori En Alison, sestrom basiste i pevača njegovog benda, koja ga je upoznala sa glumcem Nikolasom Kejdžom. Iako je brak sa Lori trajao samo dve godine, Dep joj je zahvalan za poznanstvo sa Kejdžom, koji ga je zarazio filmom.
Prvu veću ulogu dobio je 1984. u hororu o Frediju Krugeru “Strava u Ulici brestova”. Oprobao se zatim u komedijama, uz odličnu epizodnu rolu u ratnoj drami “Vod smrti” Olivera Stouna. U holivudski vrh vinula ga je 1990. uloga u “Plačljivku” Džona Votersa, posle koje je postao idol tinejdžerima i stekao armiju obožavateljki. One su vrištale za njim i kada je na rukama imao makaze zbog filma “Edvard Makazoruki”, tokom čijeg snimanja se zaljubio u Vinonu Rajder. Posle pet meseci veze verili su se i proveli tri godine zajedno, a Džoni je tetovažu “Vinona zauvek” na kraju promenio u “Vino zauvek”.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2   /   3   /   4
Autor: Gloria magazin/ Ivan Aranđelović
Foto: Guliver/ Getty images
Podelite sa prijateljima:
Tagovi