Večni stil princeze Dajane: Modna inspiracija za proleće

Pre Megan i Kejt, sve žene su se ugledale na stil čuvene Lejdi Di

 

Princeza Dajana je svojevremeno važila za pravu modnu ikonu. Odmerenost i elegancija simbolične su za njen stil, koji ni dan danas, čak 20 godina nakon njene smrti, nije otišao u zaborav. Iako njene snajke, Kejt Midlton i Megan Markl, trenutno važe za modne ikone, mnogi svetski mediji komentarišu da vanvremenske outfite Lejdi Di nikada neće moći da zasene. Društveni, ali i modni uticaj princeze od Velsa i dalje je vrlo prisutan zbog čega je nebrojeno puta proglašavanja jednom od najbolje odevenih žena sveta.


Princezin garderober bio je ispunjen elegantnim kompletićima, ali i ležernijom odećom poput običnih majica, farmerki i sakoa u interesantnim bojama i desenima. Svaku odevnu kombinaciju upotpunjavala je aksesoarima i uvek donosila sve outfite elegantno, damski i sa stavom.

Kako bismo vas inspirisali da se i vi poigrate sa modnim detaljima, podsetićemo se nekoliko najupečetljivijih outfita princeze koja nas je prerano napustila.

 

Vanvremensko odelo

 

Za događaje u službi kraljevstva, ali neretko i van njih, Dajana je birala damska odela sačinjena od suknji uz telo i elegantnih, kratko sečenih sakoa. Ovakve stilske kombinacije dopunjavala je bisernim ogrlicama, zlatnim detaljima, kao i sunčanim naočarima.

Kraljevska ljubičasta

 

Princeza Dajana svoju vitku figuru nije skrivala od očiju javnosti. Ipak, i u tome je bila vrlo odmerena. Kada bi odlučila da pokaže svoje vitke noge, radila je to sa ukusom. Njeni odabiri nisu bili očekivani i uvek je umela da iznenadi svoje fanove. Volela je jarke boje, a naročito ljubičastu koja važi za kraljevsku nijansu. Jednostavan kroj haljina kombinovala je sa interesantnim sandalama i torbama.

Udobnost pre svega

 

Prilikom obavljanja svakodnevnih obaveza, princeza je najradije birala udobnost farmerki. Ovaj, i dalje vrlo aktuelan modni komad, Dajana je uparivala sa oversize sakoima, baletankama i jednostavnim, belim majicama. Danas ovakav outfit možemo videti na svim modno osvešćenim ženama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ???????? ????? (@diana.princess.wales) on

Šešir kao omiljeni aksesoar

 

Modni dodatak kom je princeza Dajana, kao i većina kraljevske porodice, bila verna je šešir. Haljine ili odela volela je da uskadi sa interesantnim aksesoarom na glavi i tako kroz modu pokaže svoju razigranost, ali i ozbiljnost.

Čuvene kockice

 

Princeza Dajana je obožavala da eksperimentiše sa različitim desenima, a jedan od omiljenih bili su joj karirani šabloni. Njih je kombinovala sa belom košuljom, mokasinama i puloverom u jarkoj boji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ???????? ????? (@diana.princess.wales) on

Autor: V.V.
Izvor: Gloria.hr
Foto: guliver/getty, instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi