Marko Vuleta

Da li jedete kikiriki? Marko Vuleta ga izbegava, razlog je ovo

Autor:

28.10.2023 20:30

Foto:

Foto:

Saveti Marka Vulete za bolji i kvalitetniji život mogu pomoći i vama



Ako želite da promenite način života, svakodnevne navike i korigujete ishranu, saveti Marka Vulete vam u tome mogu pomoći.

Suprug Ivane Vulete po zanimanju je profesor sporta, fitnes trener i nutricionista, a svoje znanje o zdravoj i izbalansiranoj ishrani nesebično deli.

 

Instagram

 

Njegov profil na Instagramu prepun je saveta upućenih osobama koje žele da u životu postignu svoj maksimum. Ovoga puta, Marko je otkrio zbog čega on i njegova supruga nikada ne jedu kikiriki.

Pročitajte Bez brašna i šećera - Čokoladni kolač po receptu Ivane i Marka Vulete

– Ljudi se često žale kako se nadimaju od kikirikija. Razlog za to jeste toksična vrsta gljive koja se nalazi u kikirikiju, a koja povećava nivo aflatoksina.

Pored navedenog, kikiriki sadrži fitinsku kiselinu koja sprečava apsorpciju važnih minerala, oksalate koji doprinose stvaranju kamenja u bubregu, inflamatornoj bolesti creva, fibromialgiji i anemiji.

Takođe, sadrži lektine koji nepovoljno utiču na našu crevnu floru, inhibitore proteaze koji sprečavaju naše enzime u crevima da razgrađuju proteine u amino-kiseline i so u prevelikim koncentracijama – tvrdi on.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marko Vuleta (@marko_fitt)

Ivanin suprug preporučuje da kikiriki zamenite zdravijim namirnicama, a saveti Marka Vulete su se, sudeći po broju lajkova i komentara, dopali njegovim pratiocima. 

Pročitajte Smršajte bez padanja u nesvest - Suprug Ivane Vulete podelio sjajne savete, salo se topi kao od šale

– Ako vam je navika da jedete kikiriki ili kikiriki puter, potrudite se da ga zamenite puterom od indijskog oraha, lešnika ili badema koji su daleko zdravije alternative.

Komentari. (0)

Loading