Ivana Vuleta

Bez brašna i šećera: Čokoladni kolač po receptu Ivane Vulete

Autor:

13.10.2023 19:01

Foto:

Foto:

Recept Ivane Vulete za čokoladni kolač bez brašna i šećera će vas oduševiti



Ivana i Marko Vuleta vode računa o zdravlju i izgledu. Osim redovnih treninga, bračni partneri pažljivo biraju namirnice koje će se naći na njihovom meniju.

Instagram

 

Da i slatkiši mogu da budu zdravi pokazuje recept Ivane Vulete za čokoladni kolač bez brašna i šećera koji je nesebično podelila sa pratiocima na Instagramu. 

Recept Ivane Vulete za čokoladni kolač

Sastojci:

7 jaja
50 g brezinog šećera ili eritritol, stevija
50 g crne čokolade sa minimalno 70% kakaa
40 g samlevenih ovsenih pahuljica
4 dl bademovog mleka (ili bilo koje biljno bez dodatih šećera)
kašičica psilijuma
kokosovo ulje
10 g gustina ili želatin
100 g „ella“ ili „dr milk“ sira
štapić vanile
30 g putera
30 g kakaa
sok od jedne narandže
2 banane

Pročitajte Novak ne može da mu odoli - Recept za maslac, lako se pravi i ne košta mnogo

Priprema

Da biste napravili testo, potrebna su vam dva jaja i pet belanaca, 30 g putera, 25 g otopljene crne čokolade, 40 g samlevenih ovsenih pahuljica, 30 g kakaa, 20 g brezinog šećera i kašičica psilijuma. Izmešajte sve sastojke i stavite ih u dublji podmazani pleh. Pete na 180 stepeni Celzijusovih 15 minuta.

Za krem od vanile potrebno je 3dl mleka, 5 preostalih žumanaca, štapić vanile, 10 g gustina i 20 g brezinog šećera. Kuvajte da se smesa lepo sjedini i pazite na grudvice.

Za čokoladni fil, na laganoj temperaturi kuvajte 1dl mleka sa 25 g crne čokolade, 2 kašičice kokosovog ulja i 10 g brezinog šećera.

Kada se kolač ispeče, na njega poređajte banane koje su odstajale u soku od narandže. Kada se fil od vanile ohladi, dodajte sir i prelijte kolač.

Ostavite nekoliko minuta, pa kolač prelijte hladnim čokoladnim filom. Najbolje bi bilo da kolač prenoći pre služenja.

Komentari. (0)

Loading