Marko Vuleta

Ne bacajte pare na skupe kreme: Marko Vuleta ima savet za mladolikost

Autor:

19.10.2023 12:07

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Bjuti savet Marka Vulete je zlata vredan, evo kako da sprečite nastanak bora prirodnim putem



Ako želite da usporite proces starenja i kožu učinite blistavom, savet Marka Vulete vam u tome može pomoći.

Naime, suprug naše najpoznatije atletičarke Ivane Vulete, po zanimanju profesor sporta, fitnes-trener i nutricionista, svoje znanje o zdravom načinu života nesebično deli.

Instagram

 

Preko društvene mreže Instagram redovno komunicira sa pratiocima, a savet Marka Vulete kako da sprečite nastanak bora oduševio je pripadnice lepšeg pola. 

Zlata vredan savet Marka Vulete

- Posle dvadesete godine stepen glikacije kolagena povećava se za otprilike 4% svake godine, da bi do osamdesete dostigao oko 50%. Dakle, starenje je normalna fiziološka pojava i treba da je prihvatimo. 

Ipak, preuranjeno starenje kože, koje se dešava kod pušača, osoba koje idu u solarijum, uzimaju prevelike doze kofeina i kod osoba koje ishranu zasnivaju na prostim šećerima, skroz je druga priča - poručio je on.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marko Vuleta (@marko_fitt)

 

-  Što su vam veći skokovi šećera u krvi, to ćete više bora imati. Postoji proces u telu koji se zove glikacija i mi ne možemo da ga zaustavimo. Ali, možemo da utičemo na njega, odnosno možemo da ga usporimo.

Pročitajte Bez brašna i šećera - Čokoladni kolač po receptu Marka i Ivane Vulete

- Jedan od načina jeste da kontrolišemo koliko će nam skakati nivo šećera u krvi. Što je veći nivo šećera u krvi veća je verovatnoća da će telo stvoriti štetne molekule koji se zovu age.

Tada se smanjuje nivo kolagena i elastina, što dovodi do toga da koža gubi elastičnost i tada nastaju bore. Kada jedete slatkiše, ubrzavate proces glikacije, što znači da brže dobijate bore i brže starite - zaključio je.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marko Vuleta (@marko_fitt)

 

Komentari. (0)

Loading