Recite zbogom bubuljicama i dehidriranoj koži: jednostavne maske za lice spremne u 5 minuta!

Autor:

12.04.2021 13:45

Foto:

Foto:

Maska za lice u vreme pandemije neizostavan je detalj svakog autfita, ali šta se krije iza maske, malo ko je spreman da pokaže. Stalno prekrivanje kože lica dovodi do zapušavanja pora, i dok nam s jedne strane štiti zdravlje, sa druge maska nam pravi probleme na koži zbog kojih više ne želimo ni da je skidamo



Da ne bismo dolazili do toga da i kada ne moramo ipak dišemo kroz masku, potrebno je da povedemo računa o svojoj koži više nego inače. Koža lica pod maskom pati, ali postoje jednostavni trikovi uz pomoć kojih ćemo našu kožu učiniti ponovo blistavom, a sa nadom da je uskoro maska više neće prekrivati.

Pročitajte i Tajna njene lepote - Beauty saveti Eve Mendez

deniskomarov iStock Getty Images Plus via Getty Images

 

U nastavku teksta donosimo jednostavne recepte za pripremu maski za lice. Ove sastojke svi imamo kod kuće, a njihova transformacija u kozmetički proizvod neće oduzeti mnogo vremena. Još jedna prednost ovakvih bjuti tretmana odnosi se na njihovu prirodnost i izbegavanje štetnih aditiva koji se nalaze u mnogim kupovnim proizvodima.

Savet plus: Nagovorite svoje ukućane da učestvuju u ovoj akciji - zabava zagarantovana!

Pročitajte i Recept Sofije Loren za uklanjanje podočnjaka je jeftin i lak!

Ivan-balvan iStock Getty Images Plus via Getty Images

 
1. Maska za lice od banane

Pre svega treba znati da banane sadrže brojne vitamine: vitamin A, za omekšavanje kože, vitamin B, koji hidrira i sprečava starenje i vitamin E, protiv bora. Banane su i dobar izbor kalijuma, koji takođe hidrira kožu i čini je mekšom.

Zbog svih ovih prednosti, prirodne maske za lice sa bananama su brojne.

Za ovu našu, pored banane, biće nam potrebna soda bikarbona i kurkuma.

Maska od banane, kurkume i sode bikarbone sprečava akne. Kurkuma efikasno ubija bakterije, dok soda bikarbona uklanja prljavštinu i masnoću iz pora.

Ova prirodna maska za lice se sastoji iz jedne banane, pola kašičice kurkume i pola kašičice sode bikarbone, bananu izgnječite i mešajte sa ostalim sastojcima dok ne dobijete ujednačenu pastu. Ravnomerno je nanesite na celo lice, izbegavajući predeo oko očiju. Masku ostavite 10-15 minuta na licu, potom je isperite i nanesite hidratantnu kremu za lice. Ne preporučuje se da ovu masku koristite više od dva puta nedeljno, kako ne biste narušili prirodnu vlažnost kože.

deniskomarov iStock Getty Images Plus via Getty Images

 

 

2. Maska za lice od belanceta, ovsene kaše i kokosovog ulja

Pročitajte i Koža u menopauzi zahteva dodatnu hidrataciju, evo kako da je negujete

efetova iStock Getty Images Plus via Getty Images

 

Za ovu neverovatnu prirodnu masku potrebni sastojci su:

1 kašika ovesne kaše

1 kašika kokosovog ulja
1 belance

Pomešajte sastojke, nanesite ih na lice i ostavite masku da deluje pola sata.

Posle korišćenja ove maske reći ćete zbogom suvom i zategnutom licu.

Prvo što ćete osetiti jeste zatezanje lica, od samog belanca. Kokosovo ulje hidrira, jer njegovi molekuli imaju sposobnost da prodru duboko u pore, dok ovas pomaže koži da zadrži vlažnost i na taj način bude elastična i nežna.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading