Katarina Žutić

Ljubav Katarine Žutić oduvek je bilo kuvanje, on ju je svemu naučio - ni otac, ni partner

Autor:

09.03.2024 17:10

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Ljubav Katarine Žutić u njen život ušla je zahvaljujući ovom sjajnom gospodinu



Svetlana Ceca Bojković i Miloš Žutić venčali su se na trećoj godini njenih studija. Ćerku Katarinu dobili su 1972. godine. 

Ljubav Katarine Žutić oduvek je bila u centru pažnje, ali je ona svoj privatni život vešto uspevala da sakrije.

Pročitajte 20 godina od Mucijeve smrti Ceca Bojković za Gloriju - Jako sam se uvredila, osećala se odbačenom, nevoljenom, bez podrške 

Međutim, da je Kaja vrsna kuvarica, nije tajna, pa uživa u pripremanju raznih kako slanih, tako i slatkih jela.

Zanimljivo je da ljubav Katarine Žutić prema kulinarstvu nije potekla ni od majke, ni od oca Miloša. 

Boško Karanović

 

Ljubav Katarine Žutić s vremenom je postala ogromna

Posle Miloševe smrti 1993. godine, Ceca Bojković je sreću pronašla pokraj drugog supruga Ljubomira Draškovića Mucija. Ceca i Muci u ljubavi su bili 21 godinu, od toga 14 u braku, sve do njegove smrti 2004. godine. 

Upravo je naš proslavljeni reditelj, inače sjajan kuvar, zaslužan što je kulinarstvo postalo velika ljubav Katarine Žutić.

Pročitajte Ne skida osmeh sa lica - Suzana Mančić se vratila prvoj ljubavi, najnovija fotografija

Koliko je bio vrsan kuvar dokaz je i to što se u kuvaru kompozitora Vokija Kostića, koji je bio Svetlanin i njegov kum na venčanju, nalazi jedno jelo koje nosi Mucijevo ime.

Romana Slačala za magazin Gloria

 

- Muci je svaki originalni recept menjao uz neku svoju improvizaciju. Obožavao je najpre da ide na pijacu, da nabavlja namirnice u ogromnim količinama, a potom da kuva.

Kaja (Katarina Žutić, Cecina ćerka iz braka sa Milošem Žutićem, prim. aut.) je uz njega naučila sve ono što i danas sprema - otkrila je Ceca Bojković za Gloriju

- Muci nije voleo uveče ništa hladno da jede, kao što bih ja pojela sendvič. On je voleo toplo, i u ponoć bi za tili čas napravio riso con burro e parmigiano. Obareni pirinač sa buterom i parmezanom.

Sjajan ukus, kao što su bila ukusna sva njegova jela. Naručivao bi štuku da bi je spremao na podvarku. Poseban specijalitet - zaključila je Ceca Bojković.

Privatni album ustupljen za magazin Gloria

 

 

 

Komentari. (0)

Loading