Danica Maksimović

Ima 71 godinu, a ovo radi svakog dana: Danica Maksimović otkrila tajnu vitke linije, nema izgovora

Autor:

29.01.2024 16:15

Foto: Photo: Nebojša Babić

Foto: Photo: Nebojša Babić

Savršen izgled Danice Maksimović ostavlja bez daha



Pored brojnih kvaliteta kojima renomirana glumica može da se pohvali, savršeni izgled Danice Maksimović je nešto na čemu bi mnogo mlađe dame mogle da joj pozavide.

Petar Đorđević

 

Dama koja je pre nekoliko dana proslavila 71. rođendan ponosno nosi svoje godine, a izgled Danice Maksimović mnoge ostavlja bez daha. 

Pročitajte Više nije tajna - Sin Danice Maksimović zaprosio poznatu glumicu, tri decenije je starija

- Hteli bi da budem baba, ali ja duhom to nisam. Po krštenici možda jesam, ali se tako ne osećam. Dobijam dosta pozitivnih komentara, ali ima i negativnih, zločestih.

Ljudi kažu šta će njoj da u ovim godinama pokazuje telo u kupaćem kostimu. Pa kako da uđem u džakuzi u skafanderu?!

- Imam dobru liniju jer vežbam dva-tri puta nedeljno. Rastežem se u krevetu, idem na pilates i jogu. Mogu da uradim špagu i most iz mesta, i to bez zagrevanja.

Umem i stoj na rukama, kolut napred i nazad, salto... Nije mi teško jer to sve radim odmalena. Ako čovek želi da ima zategnute mišice, lep ten i da bude zdrav, mora i da vežba. Mora da vodi računa i o ishrani.

Pročitajte Četiri decenije zajedno, rodila mu sina, ali pred oltar ne planira da ide - Ko je partner Danice Maksimović

Savršen izgled Danica Maksimović duguje i umerenoj ishrani, glumica ističe da godinama preskače večeru. 

- Ja jedem umereno i nikad ne večeram. Kada je reč o ishrani, obavezno uzmem kašičicu meda i toplu vodu sa malo limuna, koja spere sve što je nataloženo na crevima i priprema organizam za doručak.

Vodim računa o ishrani, pa ujutru konzumiram ugljene hidrate i masti. Nekada su to pahuljice sa jogurtom i mlekom, nekada hleb sa maslacem i džemom uz čaj, a volim da napravim i smuti od voća i povrća koje imam u kuhinji.

- Odavno sam razbila zablude o hlebu i mislim da ga ne bi trebalo izbegavati, ali treba biti umeren. U mom tanjiru najčešće su pečurke, brokoli, spanać, blitva, tikvice, kupus, karfiol, a u kući uvek mora biti celera. 

Čorbe od svega toga prave su energetske i vitaminske bombe, koje mogu biti savršen obrok. Kad se narendaju celer, šargarepa i cvekla, pa pospu s nekoliko kapi limuna – eto divne salate, odlične za krvnu sliku.

Pročitajte Kada hoćete da oduševite, pripremite pačetinu u sosu od višanja po receptu Danice Maksimović

- Nedavno sam otkrila kinou, koja sadrži više proteina nego meso, a kalcijumom je bogatija od mleka.

Volim ananas, lubenicu, dinju, avokado…

Međutim, što ne pojesti dobru sarmu, fino parče mesa, jagnjetinu, čak i pasulj s rebarcima ili gibanicu, koju volim da spremam jer u njoj uživaju svi moji ukućani i prijatelji? 

Sedećeg dana malo pripazite šta jedete, bacite se na šargarepicu, jabuke, tikvice, spanać i - neće biti problema - zaključila je glumica, prenosi glossy.

Komentari. (0)

Loading