Danica Maksimović

U osmoj deceniji izgleda kao devojčica: Tajna savršene figure Danice Maksimović je u ovome

Autor:

26.10.2023 16:33

Foto: Petar Đorđević

Foto: Petar Đorđević

Izgled Danice Maksimović u osmoj deceniji oduševljava



Danica Maksimović uživa u svakom danu i s ponosom nosi titulu jedne od najlepših glumica u osmoj deceniji života.

Mnogi se pitaju kako je moguće da je izgled Danice Maksimović sa navršenom 71 godinom tako savršen da joj mnoge mlađe dame zavide. 

Instagram screenshot

 

Kako je u nekoliko intervjua isticala, iako po krštenici pripada starijoj populaciji, ona se tako ne oseća. Često nailazi na oprečne komentare, ima onih koji podržavaju njenu volju za životom, dok se uvek pronađe i poneki negativan, da njenim godinama ne priliči da se slika u kupaćem kostimu.

Glumica dva do tri puta nedeljno trenira, ide na jogu i pilates i trudi se da vodi zdrav život, što podrazumeva pravilnu ishranu i redovnu fizičku aktivnost.

Izgled Danice Maksimović savršen je zbog ove ishrane

Kako je svojevremeno ispričala za domaće medije, kada ustane, prvo se umije hladnom vodom, potom pere zube i istušira se.

-  Kada je reč o ishrani, obavezno uzmem kašičicu meda i toplu vodu sa malo limuna, koja spere sve što je nataloženo na crevima i priprema organizam za doručak. Vodim računa o ishrani, pa ujutru konzumiram ugljene hidrate i masti.

Ata Images

 

- Nekada su to pahuljice sa jogurtom i mlekom, nekada hleb sa maslacem i džemom uz čaj, a volim i da napravim smuti od voća i povrća koje imam u kuhinji. Odavno sam razbila zablude o hlebu i mislim da ga ne bi trebalo izbegavati, ali treba biti umeren - ispričala je Danica pre nekoliko godina.

Pročitajte Osmeh na licu, sunce u kosi - Danica Maksimović pokazala kako se nosi kupaći kostim (foto)

Njen meni uglavnom se sastoji od povrća, ribe i voća, te je istakla da se njena ishrana bazira na prirodnim namirnicama. Svakog dana je na meniju nešto "na kašiku", ribu jede dva puta nedeljno, a meso ne jede često već umesto njega pečurke.

- Hranim se zdravo, ali ne po direktivi nutricionista, već zato što volim i voće i povrće. U mom tanjiru najčešće su pečurke, brokoli, spanać, blitva, kopriva (u čorbi ili piti), tikvice, kupus, karfiol, a u kući uvek mora biti celera.

Čorbe od svega toga prave su energetske i vitaminske bombe, koje mogu biti savršen obrok.

Nebojša Babić

 

- Kad se narendaju celer, šargarepa i cvekla, pa pospu sa nekoliko kapi limuna, eto divne salate, odlične za krvnu sliku. Nedavno sam otkrila kinou, koja sadrži više proteina nego meso, a kalcijumom je bogatija od mleka.

Volim ananas, lubenicu, dinju, avokado… Međutim, što ne pojesti dobru sarmu, fino parče mesa, jagnjetinu, čak i pasulj sa rebarcima ili gibanicu, koju volim da spremam jer u njoj uživaju svi moji ukućani i prijatelji?

Sledećeg dana malo pripazite šta jedete, bacite se na šargarepicu, jabuke, tikvice, spanać i – neće biti problema - time je i otkrivena tajna zašto je izgled Danice Maksimović u 71. godini savršen.

 

Komentari. (0)

Loading