Dragana Kosjerina

Najpoznatije TV lice, a školovala se za nešto drugo: Ovaj fakultet je završila Dragana Kosjerina (foto)

Autor:

19.01.2024 17:31

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Obrazovanje Dragane Kosjerine zanima mnoge, evo za šta se voditeljka školovala



Jedno od najpoznatijih lica naših malih ekrana, iza sebe ima karijeru na kojoj bi joj mnoge kolege pozavidele, međutim, obrazovanje Dragane Kosjerine je tema koja zanima mnoge. 

Instagram

 

Atraktivna brineta rođena je 22. avgusta 1987. godine u Sarajevu gde je provela prvih pet godina života. Nakon toga njena porodica se seli u Beograd gde je Dragana provela detinjstvo i završila visoke škole. 

Pročitajte Nekad i sad - Pogledajte kako je Dragana Kosjerina izgledala u mladosti, ovo je zaista ona (foto)

U saradnji sa producentom Savom Jovanovićem, Kosjerina se 2011. godine prvi put pojavila na malim ekranima kada je snimila pilot epizodu za emisiju „Muzička top lista”. 

Ovaj potez dao joj je vetar u leđa zbog čega je rešila da konkuriše za posao voditelja na jednoj sportskoj televiziji. Dobija posao, a nekoliko godina kasnije donosi odluku da karijeru nastavi na RTS-u.

Na RTS-u prvobitno počinje da radi kao urednik i voditelj emisije o sportskim aktuelnostima, pa bi 2014. godine postala deo zabavnog programa. Trenutno vodi kviz "Ja volim Srbiju" i emisiju "Luda noć".

Iako iza sebe ima uspešnu karijeru, obrazovanje Dragane Kosjerine do skoro nije bilo poznato javnosti. Kao mala želela je da posetane stomatolog zbog čega upisuje Zubotehničku školu gde je bila odličan đak.

Nakon četiri godine odustaje od medicine u želji da upiše psihologiju na Filozofskom fakultetu. To joj, nije pošlo za rukom zbog čega se obrazovanje Dragane Kosjerine nastavilo na Fakultetu za kulturu i medije.

Pročitajte I to smo dočekali - Dragana Kosjerina blista u belom, na ruci sija zlatni prsten (foto)

Diplomirala je sa najboljim ocenama, a nakon toga je završila i master pri UNESCO katedri za kulturnu politiku i menadžment pri Univerzitetu umetnosti u Beogradu.

Obrazovanje Dragane Kosjerine jasan je pokazatelj da se ulaganje u sopstveni život i edukaciju uvek isplati.

Komentari. (0)

Loading