Dragana Kosjerina: Ne stvaram kontekst u kojem neko može da mi se udvara

Autor:

14.08.2021 17:30

Foto:

Foto:

Dok zbog pandemije virusa korona ne uspeva da organizuje venčanje i stupi u brak sa verenikom Bojanom Perduvim, zaštitno lice javnog servisa Dragana Kosjerina kuje ozbiljne poslovne planove, od kojih jedan kreće sa realizacijom već na jesen



Novinarka i voditeljka Dragana Kosjerina (33), koja trenutno sa kolegom Aleksandrom Stojanovićem vodi emisiju “Olimpijsko popodne” na RTS-u, lepotom, šarmom, odmerenošću, damskim manirima i obrazovanjem odavno je zaslužila zlatnu medalju za profesionalizam. Budući da obožava svoj posao, ne smeta joj što vrelo leto u Beogradu provodi radno. Svakog dana, čak i vikendom, priprema zanimljive priloge o sportistima, analizira njihov učinak, razgovara sa takmičarima u programu uživo i, kao neko ko je pola decenije radio u sportskoj redakciji, pokazuje visok nivo stručnosti u svim olimpijskim disciplinama. Kad se uveče s posla vrati kući, u dom koji gradi sa verenikom, stomatologom Bojanom Perduvim, pravi velike planove. Jedan od njih je i svadbeno slavlje.

Pročitajte i Dragana Kosjerina spremna za sledeći korak - bračni status je samo formalnost

Foto: Jakov Simović

 

- Oboje svadbu zamišljamo kao veliku žurku na kojoj ćemo okupiti porodicu i prijatelje. Kod mene taj dan nema veze sa venčanicom, šminkom i frizurom - takve transformacije doživljavam svakog dana na poslu. Suštinu vidim u prilici da takav trenutak podelim sa svim dragim ljudima. Pandemija jeste prolongirala naše planove, ali to ne remeti naš odnos. Gde ima ljubavi i razumevanja, bračni status je formalnost. Bojan je rođen u Portugaliji, tamo živi deo njegove porodice i bliski prijatelji bez kojih ne želi da upriliči venčanje. Sačekaćemo momenat kada ćemo moći bezbedno svi da se okupimo i uživamo.

Kako reagujete na udvaranja?

- Meni se ne udvaraju. U stabilnoj sam vezi i rado pričam o svom partneru, na koga sam veoma ponosna. Verujem da to mnogi znaju. Drugo, imam određenu distancu u ophođenju, ne stvaram kontekst u kome nekome može da padne na pamet da mi se udvara. Ponašanjem sugerišem gde je fina granica pristojnosti.

Pročitajte i Voditeljka nikad više nije pokazala - Dragana Kosjerina najlepša

Foto: Jakov Simović

 

Kako reagujete na bezobrazluk?

- Kada sam bila mlađa, volela sam da se konfrontiram, sad sve češće reagujem tišinom, osim kada procenim da će suprotstavljanje biti produktivno. Selekcija frontova - to je za mene put do pobede.

Osim partnera i porodice, ko su vaši bliski ljudi?

- Vrlo pažljivo biram s kim provodim slobodno vreme. Ljude koje smatram prijateljima već godinama poznajem i pažljivo negujem te odnose. Spletom okolnosti, moje prijateljice nisu iz iste profesije, ali su sve vredne i uspešne žene koje me inspirišu i motivišu. Među koleginicama imam mnogo poznanica sa kojima rado popijem kafu, dok sam sa Kristinom Radenković bliska. Nas dve delimo i privatne i poslovne planove.    

 

Ceo intervju pročitajte u našoj Gloriji!

Komentari. (3)

Loading
Dusan

15.08.2021 00:09

A navodno da je on zubar.ko ce ga znati...

Ana

16.08.2021 14:21

Ona nije lepa a kamoli najlepša.Simppatična kese.Medjutim,ima nešto iritantni u sebi što odvraća ljude.A da je najobrazovaniji,to tek nije.Svi dobri učenici upisuju državni fakultet,a ona privatni.Nešto tu ne štima.Htela je da se na brzinu obrazuje.

Ana

16.08.2021 15:40

Odvratna žena,prepotentna,smatra sebe da je nešto,završila privatni fakultet.