Zlata Numanagić

Zbog bolesti Zlata Numanagić za dva meseca smršala 18 kilograma, svi su sumnjali na najgore

Autor:

26.11.2023 21:42

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Bolest Zlate Numanagić bila je ozbiljna, glumica smršala čak 18 kilograma



Zlata Numanagić pre dva dana proslavila je 72. rođendan, a izgleda poput devojčice tako da mnogi ne veruju da je hrabro zakoračila u osmu deceniju života.

O njenom privatnom životu ne znamo puno, a tek nedavno rešila je da progovori o zdravstvenom problemu koji ju je dugo mučio. 

Nedavno se vratila na male ekrane ulogom u seriji "Igra sudbine" a tu smo mogli da primetimo koliko je drastično glumica smršala, za to je kriva bolest Zlate Numanagić.

ATA Images

 

Kolege su sumnjale na najgore, a i sama Zlata je priznala da je morala stalno da objašnjava kako nema kancer, već da je smršala zbog smetnji koje joj je pravila želudačna kila, koju je operisala pre nekoliko meseci, a zbog koje je smršala čak 18 kilograma.

- Sve je počelo sa malim kiselinama u stomaku, sa želudačnom kiselinom. Kad bih nešto pojela ljuto, ili previše hrane, mislila sam da je zato što sam bila pušač - ispričala je Zlata nedavno u emisiji na RTS-u.

Bolest Zlate Numanagić zadavala je glumici mnogo muka

- Gastroskopijom mi je ustanoviljena hijatus hernija (želudačna kila). Lekar je rekao da je veoma stara ta kila i da je moguće da se dogodila tokom porođaja u trenutku napona - objasnila je Zlata, koja je odmah želela da ide na operaciju, ali joj je lekar predložio da sačeka, jer je smatrao da nije pravo vreme za intervenciju.

ATA Images

 

Međutim, bolovi su se toliko pojačali, da glumica nije mogla više čak ni da spava u ležećem položaju, već u sedećem.

Pročitajte Glumica Zlata Numanagić - Ne znam zbog čega je ta Albanija toliko zanimljiva

Pojavilo se lupanje srca, a novi pregled ustanovio je da je kila toliko porasla da je želudac pomerila u jednjak. Nakon toga glumica se podvrgla laparoskopskoj operaciji uklanjanja želudačne kile.

Bolest Zlate Numanagić iziskivala je dug i iscrpan oporavak nakon operacije. To je podrzumevalo da unosi dosta tečnosti i konzumira samo tečnu hranu.

ATA Images

 

- Dva meseca pijete samo tečno, ništa na kiseloj bazi, mogu bistre supe, ali bez čvrstog sadržaja. Iza toga dolazi kašasta hrana - objasnila je glumica i otkrila pravi razlog drastičnog gubitka kilograma koje je uplašilo i njenog hirurga.

- Momentalno me je poslao na skener. Uplašio se da se nešto ozbiljno dogodilo sa mnom. Hvala Bogu, sve je bilo u redu - zaključila je Zlata.

Komentari. (0)

Loading