Lea Kiš

Nakon tri decenije Lea Kiš otkrila veliku istinu: Svađali smo se, davao mi je sve manju i manju platu...

Autor:

13.11.2023 14:56

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Reči Lee Kiš podigle veliku prašinu u javnosti



Jedno od najpoznatijih TV lica Lea Kiš je sa osamnaest godina počela da radi na televiziji.

Karijeru na kojoj bi joj mnogi pozavideli počela je na Radio-televiziji Beograd, a početkom devedesetih krenula je sa uređivanjem informativne emisije „Dan” na TV Politika. 

Mirko Tabašević

 

Godine 1993. se vraća na Treći kanal, a reči Lee Kiš o nekadašnjem uredniku Aleksandru Tijaniću podigle su veliku prašinu u javnosti. 

– Imala sam nekih neraščišćenih računa s pokojnim Tijanićem pošto mi je bio urednik na TV Politici i nas dvoje smo se uvek svađali, ali smo uvek lepo sarađivali.

Pročitajte Lea Kiš prošla kroz pakao - Imala sam 15 minuta da preživim...

Zapravo, nismo govorili, ali ni ja ni on nismo bili u nekom velikom problemu da ne nastavimo na neki način tu saradnju.

Kada je došao za generalnog direktora RTS-a, rekao mi je samo u hodniku, sećam se, to je bilo zaista izuzetno s njegove strane, u tom trenutku meni se činilo surovo.

Rekao je: 'Bez obzira na to što si otišla sa TV Politike i vratila se na RTS, ja te nikada neću oterati sa RTS-a, a sama ćeš otići jer ćeš imati manju platu od čistačice' i to je zaista bilo tako. 

Pet godina sam svakog meseca dobijala sve manju i manju platu, ali me nije skidao sa ekrana, bio je prezadovoljan mojim rezutlatima.

Reči Lee Kiš zatekle su domaću javnost, međutim, voditeljka ističe da je izuzetno ponosna na to kojim se putem razvijala njena karijera i da su je sve situacije s kojima se suočila nečemu naučile.

Komentari. (0)

Loading