Aleksandar Srećković

Teška bolest ga je tada prikovala za krevet: Aleksandar Srećković Kubura proživeo pravu agoniju

Autor:

06.11.2023 17:03

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Zdravlje Aleksandra Srećkovića Kubure bilo je ozbiljno narušeno, isplivali svi detalji



Kada je pohađao osnovnu školu, zdravlje Aleksandra Srećkovića Kubure bilo je ozbiljno narušeno. 

Prvi put od tada glumac je, prilikom gostovanja u emisiji RTS „Ordinacija”, otkrio detalje bolesti koja mu je promenila život. 

ATA Images

 

– Nekim nesrećnim slučajem, u 13. godini, u sedmom razredu osnovne škole, prilikom revakcinacije za redovnu vakcinu, koju su primili svi đaci sa mnom, dobio hepatitis B.

Pročitajte Razvod ga je potpuno promenio - Aleksandar Srećković Kubura spakovao kofere, mir i tišina nemaju cenu (foto)

Ta prva vakcina se nije primila i ja sam morao da primim ponovnu dozu, odnosno revakcinu. Prilikom te revakcine ja sam zaražen hepatitsom B, odnosno kako se tada zvao, australijski antigen.

Do toga je došlo zbog načina aplikacije same revakcine. U to doba, barem u Kraljevu, revakcina je aplicirana starim iglama koje su se dezinfikovale na plamenu.

Nažalost, u toj gužvi kada su došli do mene, ona nije bila dezinfikovana. Dezinfikovana je nakon mene, pa se moja drugarica nije zarazila – otkrio je glumac. 

Instagram

 

U to vreme zdravlje Aleksandra Srećkovića Kubure zabrinulo je njegove najmilije, a on sada otkriva kakve je simptome imao i kako je izgledao njegov oporavak. 

– Prvo sam dobio žuticu par meseci nakon toga. Kada su utvrdili šta je uzrok, shvatili su da nikakvu vrstu kontakta nisam imao sem te vakcine.

Pročitajte Uskoro staje na ludi kamen - Kubura oduševio vestima

Simptomi su bili jaka žutica, visok bilirubin, jetra prilično napadnuta, otečena, imao sam mučnine, gubitak snage. Morao sam na rigoroznu dijetu, mesec dana sam morao da ležim.

U početku su beonjače bile žute, koža žuta. U prvoj, akutnoj fazi nikakvog fizičkog naprezanja nije smelo da bude, bio sam u karantinu. Vrlo sam se sporo vratio na sport, tek sledeće godine.

Moj imunološki odgovor nije bio dovoljno jak pa je to prešlo u hroničnu bolest. Bio sam zdravi nosilac hepatitisa B – zaključio je Kubura u pomenutoj emisiji. 

Komentari. (0)

Loading