Aleksandar Srećković

Alkohol majstor: Za poznatog glumca nema tajne kad su rakija i vino u pitanju

Autor:

13.09.2022 20:00

Foto:

Foto:

Glumac Aleksandar Srećković: priprema i spremanje domaćeg vina i rakije



Glumac Aleksandar Srećković: poznati televizijski, filmski i pozorišni glumac, osim po svojim ulogama, po kojima ga je narod zavoleo, kao što su: "Porodično blago", "Neki novi klinci", "Vratiće se rode", "Montevideo, Bog te video", "Tajne vinove loze" i mnogim drugima, on letnje dane koristi za rad na novim projektima, ali i za odmor. Pa, je tako sa svojim pratiocima podelio snimak na kojem se vidi da glumac vredno radi, na prikupljanju plodova voćaka koje su rodile u njegovom kraju. Pa, kada je bilo vreme da se kupe šljive i kajsije kako bi se od njih pravio džem ili rakija, poznati Kubura je sezonu pečenja, otvorio rečima "Sezona je počela...Potekla je prva... Kajsija... Kasnije će šljiva, pa kruška, pa loza, konjak i dunja...Naravno i vino... Biće posla, ali i zadovoljstva... Živeli..."

Instagram screenshot @kubura.kubura

 

 

Pročitajte Razlika od 17 godina braću čini još bližom: Ovo su sinovi Aleksandra Srećkovića Kubure

 

Nastavljajući da "ima posla ko 'oće da radi"... gde se vidi kako grožđe iz gajbi stavlja u presu koja od grožđa pravi sok. U selu Ratina, gde osim što skuplja plodove koji su rodili i pretače u tradiocionalna domaća pića, kosi i održava svoje imanje. Aleksandar stiže i da odmori sa svojom porodicom na Crnogorskom primorju, gde je uživao sa svojim naslednikom u vodenim avanturama i vratolomijama. Pored rada u selu, Aleksandar aktivan snimajući nove projekte, pa je tako jedan od likova u filmu i seriji "Vera", u kojem mu društvo na setu prave glumaci Viktor Savić i Vuk Kostić, a pored angažmana na televiziji, publika ima prilike da ga gleda u Narodnom pozorištu u predstavi "Godine vrana", "Ožalošćena porodica".

Instagram screenshot @kubura.kubura

 

 

Kako je poznati glumac nedavno izjavio, odavno je ušao u petu deceniju života i oseća potrebu za mirnijim životom, pa je tako u pomenutom selu, koje se nalazi u blizini Kraljeva odlučio da zajedno sa svojim kumom počne sa pravljenjem različitih vrtsta rakija i vina, koje je do sada proizvodio u limitiranim serijama. Ali, njegov kum i poznati glumac imaju zamisao da u jednom trenutku otvore butik destileriju, malu vinariju i etno selo u Ratini gde je ušće Zapadne Morave u Ibar i naprave pravi mali raj za sve one koji uživaju u prirodi, domaćim specijalitetima i tradicionalnom, domaćem piću.

 

Instagram screenshot @kubura.kubura

 

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading