Nakon duge i iscrpljujuće borbe poznata pevačica Mira Škorić uspela je da pobedi opaku bolest!

Autor:

25.08.2020 10:13

Foto:

Foto:



Poznata pevačica Mira Škorić koja se već 15 godina bori sa opakom bolešću, konačno je uspela da izađe kao pobednica iz te bitke

Mira Škorić 15 godina borila se sa rakom štitne žlezde, veoma retkim i podmuklim karcinomom koji se otkriva tek u podmakloj fazi. Posle četiri veoma teške i iscrpljujuće operacija pevačica je konačno uspela da se izbori sa ovom podmuklom bolešću.

Mira se prisetila trenutka kada je saznala da je bolesna, kao i nezdravog načina života koji je vodila do tada, a koji je u mnogome doprineo razvijanju podmuklog karcinoma.

Mira Škorić o učešću u TLZP: Biću najbolja igračica

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mira Skoric (@miraskoric_official) on Jan 14, 2020 at 12:03pm PST

- Uvek sam bila nemarna prema svom zdravlju, šta ću, takva sam... I sad se naježim kada se setim tog perioda pre nego što sam saznala da sam bolesna. U jednom trenutku počela sam da osećam neobičan umor. Šta god da radim, počnem da osećam malaksalost. Onda su krenule blage, podmukle temperature, 37 sa 2, a ne znaš od čega su. Istovremeno, neobjašnjivo sam gubila kilograme. Nisam osoba koja kuka i plaši se bolesti, nastavila sam normalno da živim, pevala sam, snimala, držala koncerte. Ignorisala sam simptome sve dok mi na vratu iznad ključne kosti nije iskočila limfna žlezda. E onda sam shvatila da je ozbljno. Doktor Radan Džodić mi je saopštio surovu istinu, koju nisam htela da prihvatim. Istinu da imam rak štitne žlezde, i to sa metastazama. Bila sam u stanju potpunog šoka i neverice - rekla je za 'Informer'.

Mira Škorić o ćerki: Svaka majka bi poželela jednu ovakvu Milicu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mira Skoric (@miraskoric_official) on Apr 25, 2020 at 5:51am PDT

Mira je naglasila da je sada potpuno promenila način života, pazi na svoje zdravlje. Takođe je demantovala glasine da se povukla sa scene.

- Međutim, i dalje se borim, primam terapije, čuvam imunitet, uzimam vitaminske koktele. I dalje pevam normalno, po dva sata, kao da nisam bila bolesna. I ne volim kada me sažaljevaju, kada pročitam da sam se povukla sa scene, da više nisam u stanju da pevam. O svojoj bolesti nikada javno ne bih progovorila ni reč, da nije drugih obolelih, kojima bih možda mogla da pomognem - zaključila je Mira škorić.

Mira Škorić podržava sve mere koje su uvedene povodom korona virusa, a istakla je da virus ne bira i apelovala je na svakoga da virus shvati zaista ozbiljno

Pevačica kaže da je svesna ozbiljnosti stanja i apeluje na građane da se ponašaju u skladu sa merama.

- Svako normalan treba da bude zabrinut. Smatram da je predsednik države odreagovao na pravi način. Nemam strah, ali treba slušati šta nam saopštavaju i time se rukovoditi.

Pevačica je istakla da nije uplašena iako se nedavno imala ozbiljnih zdravstvenih problema - Verujte da ja strah nemam, ali sam situaciju ozbiljno shvatila. Vidim da ljudi paniče, ali ne treba, već svi treba da postupamo kako nam se govori.

Mira Škorić o gubitku majke: Ostala sam bez pola srca 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mira Skoric (@miraskoric_official) on Aug 20, 2020 at 12:24pm PDT

- U ovim trenucima treba slušati epidemiologe, lekare, vesti. Treba poraditi na ličnoj higijeni. Nije naivno i nema nedodirljivih. Svakome može da se desi i stvarno želim da pobedimo. Preživeli smo mi svašta, i bombardovanje i paklice, pevali smo na trgovima, padale su bombe, svinjski grip, ptičji grip, ali ovo je poprimilo velike razmere i treba da povedemo računa - zaključila je Mira.