Mira Škorić o gubitku majke: Ostala sam bez pola srca

Iako je posle smrti majke Milke, jednog od svojih najsnažnijih oslonaca, prošla kroz najteži period u životu, pevačica je pronašla snagu da krene dalje u ostvarivanje porodičnih i poslovnih pobeda

Iza nje je veoma težak životni period zbog gubitka majke Milke, ali pevačica Mira Škorić (47) smogla je snage da se, jača nego ikad, vrati na muzičku scenu. Ona je glavna zvezda četvrte sezone popularnog takmičenja “Tvoje lice zvuči poznato”, i sudeći po prvim komentarima ljudi koji su zavirili na set, folk diva, koja ove godine proslavlja tri decenije karijere, sjajna je imitatorka i odlična glumica.Jedna ste od retkih poznatih ličnosti koja je nekoliko puta pravila duže pauze sa scene. Da li ste to uvek planirali ili je nekad tako “moralo zbog više sile”, i jeste li ikad pomislili da će vas publika zaboraviti?

– Mene moja publika podržava i voli i kad sam odsutna a ipak prisutna. Nemam strah od zaborava, nisam megaloman, nikad se nisam takmičila ni sa kim, vrlo dobro znam gde je moje mesto. Ne moram da snimim više nijednu numeru, iza mene postoje ozbiljne pesme koje će živeti i kada mene ne bude bilo.

Nedavno ste ostali bez majke. Kako se borite s tugom?

– Bol nikada neće prestati, ali moja majka Milka mi daje svu ovu snagu i energiju, znam da me čuva i gleda odnekud. Mnogo vremena mi je trebalo da se oporavim od tako velikog gubitka. Bila je posebna, jedinstvena i najbolja majka na svetu.

Žalite li zbog nečeg što ste joj rekli ili što niste stigli da joj kažete?

Mnogo žalim zbog stvari koje joj nisam rekla, na prvom mestu da je volim najviše na svetu, jer sam uvek nekako bila privrženija ocu. Sada mi moj tata Mile daje nesebičnu ljubav, pažnju i podršku – i to duplo. Zdušno sam se zalagala za ozdravljenje majke, kao i cela moja porodica. Dok su se lekari bezuspešno u reanimaciji borili za njen život, mislila sam da nikad neću moći, znati, umeti da budem “velika” i “hrabra” da se oprostim s njom. Tada sam shvatila koliko sam zapravo mala, i da sam ostala bez pola srca. Taj prvi šok, tu bol ne mogu da opišem rečima.

Jeste li je sanjali otkad vas je napustila?

– Naravno da sam je sanjala, lepu, najlepšu na svetu. Govorila mi je da mi daje podršku i to je bio znak da moram da krenem dalje. Zgrožena sam natpisima pojedinih novina i novinara koji su najveća bruka i sramota vaše profesije. Oni su na najprimitivniji način oskrnavili intimni porodični čin u trenutku kad sam bila najslabija i nisam mogla da se branim. Između ostalog, određeni mediji su u tekstovima sahranili mog živog oca Mileta. Njima bih poručila da sam sada jača nego ikada.


Prepoznajete li neke majčine osobine kod sebe?

– Volela bih da makar malo ličim na nju, ali to je prosto nemoguće. Nikada neću biti majka kakva je bila moja Milka.

Da li ste više bili vezani za majku ili za oca, i ko je od njih dvoje uvek bio na vašoj strani? Jesu li vam nekad rekli da bi bolje bilo da ste izabrali neku drugu profesiju?

– Za oca sam oduvek vezana, a majka me je uvek štitila kada napravim kojekakve gluposti. Često su mi govorili da bi bolje bilo da se bavim nečim drugim, ali su me ipak podržavali u svemu.

A jesu li vas, možda, savetovali da ne budete baš toliko direktni, da ne govorite uvek svima baš sve što mislite? Na koga ste tako temperamentni i da li ste nekad pomislili da u životu bolje prolaze diplomate i slaktorečivi?

– Uvek govorim sve što mislim, kao i sada, ma koliko me to koštalo u životu. I takva ću i ostati. Svidelo se to nekom ili ne, za razliku od ostalih čvrsto stojim na zemlji i imam stav.

Autor: Gloria magazin/Zorica Zarić
Foto: Jelena Jovanov, Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi