Irina Đorđić: Stiže beba, jedno ime je za sada favorit

Autor:

19.06.2017 12:44

Foto:

Foto:



Posle polugodišnjeg boravka u Vankuveru, gde je bila u poseti suprugu Nikoli, novinarka i voditeljka RTS-a nedavno se vratila u Srbiju vedra, pozitivna i s vidljivo zaobljenim stomakom

Novinarka i voditeljka Radio-televizije Srbije Irina Đorđić (36) u petom je mesecu trudnoće i nedavno je saznala da nosi dečaka. U rodni Beograd se pre nekoliko dana vratila iz Vankuvera, gde je provela poslednjih šest meseci kako bi bila sa suprugom Nikolom koji tamo živi i radi. Iz Kanade je došla da bi polagala ispite na magistarskim studijama. Trenutno je u fazi biranja imena za naslednika.

- Suzili smo izbor na tri, ali mislim da nam je oboma jedno favorit - kaže Irina i dodaje: - Ne smem da otkrivam koje, jer nismo doneli konačnu odluku. Nemam omiljeno ime i ponekad mi je žao što nisam od onih žena koje su odmalena znale kako će im se zvati kćerka ili sin.

Prvih mesec-dva boravka u dalekom Vankuveru protekli su joj idilično, a onda je počela da je muči nostalgija: nedostajali su joj ljudi, posao, Beograd.

- Prvog meseca u Kanadi prolazila sam kroz fazu veselog turiste, a onda me je drugog uhvatila nostalgija i nešto što se zove “imigrantska kriza”. Htela sam da iskočim iz svoje kože i falilo mi je sve iz Beograda, od porodice i prijatelja do Kalemegdana i đevreka sa slaninom iz pekare na Čuburi. Negde u tom periodu sam i saznala da sam u drugom stanju. Zahvaljujući Nikoli nisam osećala hormonske oscilacije koje proživljava svaka žena na početku trudnoće. Osim što sam za jedno dva konfekcijska broja veća, u mom životu se ništa nije promenilo. Malo više šetam, spavam, i to je to.

Dok je suprug bio na poslu, Irina je imala puno vremena da stekne neke drugačije rituale u novom gradu.

- Vankuver živi 24 sata, plus što se u ulici u kojoj je naš stan nalaze brojni kafići, restorani i noćni klubovi, pa sve konstantno vrvi od ljudi. Postoje tri ski-centra u okolini, a u blizini je okean s puno plaža. Šume su ogromne i prelepe, ima mnogo staza za šetnju, a ja nisam ni znala koliko mi to sve fali u životu dok nisam otišla tamo. Ujutru bih prvo preko skajpa ili vajbera pričala sa ljudima odavde, pa bih oko podne izlazila napolje. Aktivno sam se bavila jogom i plivanjem, izlazila na kafe, a dosta vremena provodila sam i sa jednom bebom. Bračni par Nikolinih kolega je pre nekoliko meseci dobio dete, pa sam uživala u šetnjama sa njima.

 

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading