Goran Bregović

Bili su kao nokat i prst: Danas Goran Bregović ne govori sa kumom, čuvenim režiserom

Autor:

20.05.2024 14:07

Foto: Photo by Chris Jackson/Getty Images

Foto: Photo by Chris Jackson/Getty Images

Kum Gorana Bregovića je ovaj poznati režiser, već godinama ne govore



Goran Bregović preko trideset godina uživa u ljubavi sa suprugom Dženanom koju je upoznao kada je bila tinejdžerka.

Par se upoznao 1977. godine kada je Dženana imala 16 godina, a venčali su se 1993. u Parizu. Mnogi nisu znali ko je kum Gorana Bregovića.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Malo je poznato da kada su izgovarali sudbonosno "da", kum Gorana Bregovića bio je čuveni režiser Emir Kusturica, dok je Dženanina kuma bila Amila Sulejmanović, prateći vokal "Bijelog dugmeta".

Bregu i Kusturicu osim kumstva vezuju i uspešni projekti. Zajedno su uradili dva filma koja su dobila prestižne nagrade, "Dom za vešanje" i "Arizona drim", ali film "Podzemlje" bio je kamen spoticanja dvojice kumova.

Pročitajte Nakon 55 godina Goran Bregović presekao, ovo je sledeći korak

Naime, ispostavilo se da je Bregović iskoristio jednu korzikansko-jevrejsku pesmu i potpisao je kao svoju. Nakon toga kompozitor je platio novčanu kaznu, dok je Kusturica tvrdio da ga je kum obrukao pred svetom.

Kumovi su tada prekinuli svaki kontakt i više se nikada nisu pomirili, dok su u intervjuima imali niz uvreda na račun onog drugog.

Francois Durand/Getty Images

 

- Kad smo završili “Andergraund”, prestale su među nama ranija bliskost i zanesenost. Jedino što mogu da kažem jeste: Emir je veliki umetnik i ponaša se kao veliki umetnik, smatrajući da mu je zbog toga sve dozvoljeno.

U jednom momentu počeo je da pljuje otrov bez nekog vidljivog razloga. Možda je pao u zamku stresa od uspeha.

U svakom slučaju, više se ne viđamo i ne čujemo - otkrio je Brega u intervjuu za italijanske medije.

Komentari. (3)

Loading
Ex faca

21.05.2024 07:48

Nije ni Emir bogom dan...Zato sad oko sebe skupi samo ono malo njih koji su skoro zaboravljeni i tako ih mami malo im podižući ego

Krsto

21.05.2024 09:37

Reziser koji dvadeset godina ne snimi nijedan film vredan pomena nije vise cuveni vec je BIVSI RESISER -***********..Ispravite me ako gresim-Emir je snimio 3 solidna filma..Sve ostalo pogotovu njegovi filmovi u poslednih 20 godina ne vredi ni pet para...Setimo se filma s onom Italijankom..Film je bio papreno skup..Izgubio je svaku paru a toliko je los da se Nemanja nije usudio da ga bilo gdje prikaze u takmicarskoj konkurenciji...Da i ne pominjem na koliko mesta je Nemanja obecao da ce snimiti film...Uzeo kaparu i pobegao..Maradona Meksiko Izrael Francuska [Zerar Depardje] itd..Holivud mu je jos davno zauvek zatvorio vrata posle katastrofe filma Arizona dream..Zato Nemanji vise niko i ne daje pare za snimanje filmova..Cak mu ni Vucic poverio snimanje Dare iz Jasenovca...Vucic ga je odbio recima -To nije tvoja tema..

MarinaMaki

21.05.2024 12:40

Kusturica je uvek bio COVEK i tako svi znaju,mogu da ga vole ili ne njihov izbor,ali mislim za Bregovic NIKAD NI C od coveka(uvek prevarant,prodana dusa,"********"(ni slucajno ne vredjam bracu ******,moj deo Duse je uvek uz njih)