Goran Bregović

Nakon 55 godina Goran Bregović presekao, ovo je sledeći korak

Autor:

07.04.2024 14:28

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Karijera Gorana Bregovića traje više od pet decenija, evo kako će muzičar prikazati dosadašnja dostignuća



Karijera Gorana Bregovića duga je 55 godina.

O uspehu jednog od najvećih jugoslovenskih muzičara suvišno je govoriti, pa ne čudi što je doneo odluku da na jedinstven način prikaže svoja dosadašnja dostignuća.

Chris Jackson/Getty Images

 

Naime, Bregović ima nameru da u jednoj od nekretnina koje poseduje prikaže sve ono što je postigao u svojoj bogatoj karijeri.

Umetnik još uvek nije odlučio na kojoj će lokaciji biti smeštena sva dela, nagrade, instrumenti, fotografije, ali i unikatna odela koja je nosio na koncertima širom sveta.

Pročitajte Ljiljana Tica za Gloriju o strastvenoj vezi o kojoj je brujala Jugoslavija - Bregović se žalio da ga ometam u komponovanju

- Brega ima savršenu ideju da napravi lični muzej. Našim prijateljima se to dopalo. To bi moglo da bude otvoreno u Beogradu, ali i u Sarajevu. Još nije odlučio.

Ima ogromnu kolekciju interesantnih ličnih stvari koje je prikupljao, a o kojima poštovaoci njegovog lika i dela ne znaju.

Profimedia

 

Tu su i muzički instrumenti, uređaji iz studija, fotografije s koncerata, zatim lične stvari iz detinjstva pa do dan-danas. Sve bi to bilo lepo upakovano i prikazano u sklopu muzeja.

Smisao i jeste da to bude u nekoj od njegovih nekretnina gde je i živeo. Teško mu je da odluči gde će to tačno biti, ali je sigurno da će biti - završava izvor Kurira blizak muzičaru.

Komentari. (0)

Loading