Ljiljana Tica

Ljiljana Tica za Gloriju o strastvenoj vezi o kojoj je brujala Jugoslavija: Bregović se žalio da ga ometam u komponovanju

Autor:

09.01.2024 12:38

Foto: Dalibor Danilović

Foto: Dalibor Danilović

Slavna manekenka Ljiljana Tica, sedamdesetih i osamdesetih najlepša žena velike Jugoslavije za kojom su glavu i ponos gubili moćni muškarci, otkriva detalje burne veze sa Goranom Bregovićem



Jedna od najlepših žena velike Jugoslavije, srpska manekenka Ljiljana Tica (65) decenijama živi u inostranstvu, ali veze s Beogradom nikada nije prekinula.

Dolazi bar četiri-pet puta godišnje. I tada obavezno odlazi u Crkvu Ružica na Kalemegdanu, da se pomoli i upali sveće.

Dalibor Danilović

 

Intervju za Gloriju uradile smo na Beogradskoj tvrđavi, u neposrednoj blizini Spomenika zahvalnosti Francuskoj. Ispozirala je našem fotografu kao vrhunski profesionalac, ne obazirući se na sitnu i upornu kišu.

- Pista mi nimalo ne fali, ne bih se dobro osećala da sad izađem ovakva, jer ipak sam u nekim godinama.

Možda bih mogla da budem zaštitno lice neke kreme za lice, recimo - otkriva Ljiljana, koja dokazuje da žena i u sedamdesetima može prirodno da izgleda lepo, pošto na licu nije imala nijednu korekciju podmlađivanja, a tek je nedavno, na nagovor koleginica manekenki, prvi put koristila mezoterapiju.

Pročitajte Ljiljana Tica je bila najlepša manekenka Jugoslavije - Njoj je Brega posvetio pesmu Bitanga i princeza

Beograd je njen eliksir mladosti. Posle susreta sa drugarima iz mlađih dana, vraća se s mnogo optimizma u Nemačku.

- Pomalo mi nedostaje ono vreme u kome smo svi zajedno toliko uživali i divno se osećali, imam utisak da sam tada napunila sve svoje akumulatore.

Osim posla, kog je u tom periodu bilo u izobilju, mnogo smo se zabavljali i smejali.

Ljiljana Tica srećno je udata pune 34 godine

 I upravo je smeh bio džoker na koji je odigrao njen suprug, Nemac Herman Beč.

- Tada sam već radila u Minhenu i trebalo je da me snime na konju s nekim ogrlicama od zlata i brilijanata. On je bio tu, radio je za neki časopis i imao hrabrosti da me pozove na piće. Pitala sam se odakle mu smelost, ali sam ipak otišla i odmah se zaljubila.

Privatni album

 

- Neverovatno je duhovit, s njim se stalno smejem, tako nešto nisam imala ni sa jednim dečkom. Harizmatičan je, načitan, pametan, veoma velikodušan i ne laže. Ima izuzetnu energiju, obožava da kuva i sluša operske arije u kuhinji.

Nas dvoje često kuvamo zajedno, uživamo u tome i u degustaciji tih specijaliteta. On je čovek tačno po mojoj meri.

Posle dve godine zabavljanja venčali su se na Hvaru, a ubrzo su postali zastupnici luksuznog brenda donjeg rublja “La Perla” za Nemačku i Austriju. Godinama su živeli u Beču.

Pročitajte Ceca ekskluzivno - Istina je, on i ja smo odlučili, sve je gotovo

Po povratku u Minhen, Ljiljana je otvorila svoj butik donjeg veša, ali ga je posle nekoliko godina zatvorila jer posao nije išao dobro.

Sad se bave proizvodnjom organskog sladoleda u porodičnoj manufakturi koju drže s partnerom Štefanom Deđiliom. Oboje su tome veoma posvećeni i u radionici su po čitav dan, a njihovi sladoledi od madagaskarske vanile, nugata, limunove trave i drugih ukusa prodaju se u velikim tržnim centrima, supermarketima i prodavnicama zdrave hrane.

Ljiljana je postala majka u 45. godini, dobila je sina Lenarda Vladimira. Danas ističe da svakog dana zahvaljuje Bogu na tom daru.

Privatni album

 

- Lenard studira ekonomiju i dva dana nedeljno radi u finansijskom centru jedne sportske kompanije. Stekao je radne navike. Kad je počeo, rekla sam mu da sam i ja krenula da zarađujem sa 16-17 godina.

Svi dosta radimo, čini mi se Herman više nego ikada. Mislim da je mnogo važno da se osećate korisnim i da verujete u ono što radite, onda će se trud u nekom momentu sigurno isplatiti.

Slavna manekenka Tamara Bakić, sa kojom je decenijama negovala blisko prijateljstvo, bila joj je velika uteha posle majčinog odlaska 2015.

- Intenzivno smo se družile i razgovarale bar jednom-dvaput nedeljno. Praktično mi je zamenila mamu nakon što je ona preminula.

Tamara je bila neverovatna, uvek je svakome pomagala i njen odlazak nije samo veliki ljudski, već i ogroman gubitak za naše manekenstvo.

Foto Jakov Simovic

 

Stalno me je nagovarala da nešto radim, a zahvaljujući njoj sam i krštena. Dok smo bile na ručku u “Franšu” rekla mi je: “Ti si dete iz komunističke kuće, tata ti je vojno lice. Hajde da te krstimo.” Odmah smo se uputile u Crkvu svetog Arhangela Gavrila, kod stadiona JNA. Veoma mi nedostaje. Otišla je brzo i iznenada, nije ni bila bolesna.

Ljiljana Tica i Goran Bregović bili su u vezi

Kao najlepša Jugoslovenka sedamdesetih i osamdesetih privlačila je muškarce svih boja i statusa.

Prvu veliku ljubav doživela je sa kolegom manekenom, doktorom Momom Jakovljevićem, a zatim je bila u burnoj vezi sa Goranom Bregovićem.

- Goran i ja smo se sreli u pogrešno vreme. Bio je veoma popularan, nisam ni znala njegove pesme, morala sam da kupim sve ploče da saznam šta peva “Bijelo dugme”. Svi su mi rekli da nisam normalna jer nisam znala ko je Brega.

ATA Images

 

Shvatila sam da je muzički genije, oduševio me je tim sarajevskim šmekom jer sam i sama poreklom Bosanka, i po ocu i po majci. Žalio se da ne može da komponuje dok je sa mnom.

Za dve godine koliko smo bili zajedno napisao je samo šaljivu pesmu “Milicija trenira strogoću”, iako je svim devojkama sa kojima je bio posvetio bar po jednu kompoziciju.

Ubrzo po rastanku zbog njegove prevare, sa 24 godine, otišla sam da gradim karijeru u Minhenu.

Tamo mi je mnogo pomogao Neven Bošković, koji me je hrabrio jer sam mnogo plašljiva i strahovala sam od velikih životnih promena.

Dalibor Danilović

 

Ponosna je što je ušla u luksuznu monografiju “Ikone stila Srbije XX-XXI veka”, to doživljava kao veliko priznanje za svoj manekenski rad. Liniju održava i dalje, sportom nikad nije prestala da se bavi.

U mladosti je trenirala odbojku, a danas vozi bicikl, šeta dva sata dnevno pored reke, vežba jogu i pliva.

- Sve to me drži u balansu, navikla sam da se krećem i boravim napolju, ne volim zatvorene prostore. Pored ljubavi, to me čini srećnom, mnogo se bolje osećam kad znam da sam uradila nešto dobro za sebe.

Inače se sama farbam, kod kozmetičara ne idem nikad. Uvek sam bila takva, a moj suprug ima običaj da kaže: “Ženo draga, ti ništa ne koštaš, toliko si jednostavna".     

Komentari. (0)

Loading