Goran Bregović

Bila je najlepša manekenka u Jugoslaviji: Njoj je Brega posvetio pesmu Bitanga i princeza

Autor:

10.11.2023 20:02

Foto: Chris Jackson/Getty Images

Foto: Chris Jackson/Getty Images

Pesma Bitanga i princeza posvećena je ovoj lepotici



Jedna od najlepših žena stare Jugoslavije bila je nekadašnja manekenka Ljiljana Tica. Pred čuvenom lepoticom muškarci su padali na kolena, dok su se modne kuće otimale za nju.

Ljiljana Tica oprobala se i na filmskom platnu 1976. godine kada je zaigrala u filmu „Vojnikova ljubav“ rame uz rame sa Vojom Brajovićem, Dragomirom Bojanićem Gidrom i Aleksandrom Berčekom.

Iako su mnogi uspešni muškarci pokušavali da osvoje njeno srce, njena prva veća ljubav bila je sa Momom Jakovljevićem koji je danas hirurg, ali najpoznatija je njena veza sa Goranom Bregovićem koji joj je posvetio pesmu "Bitanga i princeza".

Brega i Ljiljana bili su zajedno dve godine, a nakon što su raskinuli, isplivala je istina o njihovoj vezi.

Pesma "Bitanga i princeza" nastala je nakon raskida poznatog para

Pisalo se da je on pobegao od nje, ali joj je posvetio čuvenu pesmu - "Bitanga i princeza". U nekoliko navrata Tica je priznala da su njih dvoje su imali vrlo burnu vezu, kao i da su se razišli jer je ona bila vrlo posesivna i ljubomorna, što njemu u jeku karijere nije bilo potrebno.

Pročitajte Od oca je nasledila gen za umetnost - Ovo je Željka, najstarija ćerka Gorana Bregovića, sličnost je neverovatna (foto)

Nakon što je pobedila na izboru "Elit lice godine" časopisa "Bazar" Tica je otputovala na svetsko takmičenje lepote u Akapulku, koje joj je otvorilo vrata svetskih modnih agencija, među kojima je u moru ponuda izabrala onu iz Minhena zbog koje se 1983. godine tamo preselila da živi.

Na jednom gala prijemu upoznala je Franca Hermana Mariju Beča direktora marketinga nemačkog izdanja časopisa "Elle", za koga se kasnije i udala i sa kojim je i danas u braku.

Sudbonosno „da“ rekla mu je u maju 1987. na Hvaru, gde je obavljeno i crkveno venčanje. U 46. godini Ljiljana je rodila sina Lenija. Nekadašnja manekenka danas se bavi biznisom iz oblasti gastronomije.

Bregović se 1993. godine oženio dugogodišnjom devojkom, Dženanom Sudžuk koja mu je rodila tri ćerke.

Boško Karanović

 

 

Komentari. (0)

Loading