Bora Đorđević

Hit koji je proslavio Boru Čorbu posvećen njoj: Ova fatalna žena je Lutka sa naslovne strane

Autor:

28.09.2023 11:00

Foto: Privatna Arhiva

Foto: Privatna Arhiva

Pesma Bore Čorbe posvećena je njoj



Pesma Bore Čorbe "Lutka sa naslovne strane" jedna je od najvećih u njegovoj karijeri, svaka strofa je dobro poznata i horski se peva na svakom veselju, a mnogi se pitaju kome je posvećena.

Popularni stihovi rok muzičara posvećeni su jednoj od najtraženijih manekenki sedamdesetih godina koja je nadaleko bila poznata po svojoj lepoti. 

Ata Images

 

Žena koja je osvojila Borino srce zove se Biljana Nevajda Šević, a upoznala se sa Borom na snimanju jedne emisije.

Tadašnji časopis "Nada“ priredio je u svojoj redakciji proslavu kojoj su prisustvovali manekenka i muzičar, a prilikom ovog susreta odmah su se između njih stvorile prve varnice.

Pročitajte Bora Čorba prvi put u javnosti posle medijske ilegale - Čim umrem... (foto)

Dok je Bora svirao jednu od najpopularnijih pesmama, "Lutka sa naslovne strane", prvi put je ugledao prelepu Biljanu, i odmah su se javile prve simpatije.

Desetak godina kasnije Bora i Biljana su se slučajno sreli u Splitu, kada su započeli komunikaciju, muzičar je bio potpuno očaran manekenkom.

Stoga i ne čudi što je pesma Bore Čorbe posvećena upravo Biljani.

Ubrzo nakon ovog susreta oni su se upustili u romansu koja je trajala šest meseci. Manekenka je jednom prilikom otkrila da je jedan od razloga što su se razišli bio taj što nije mogla u potpunosti da veruje Bori.

Biljana se zaljubila u drugog čoveka, zbog čega je napustila frontmena "Riblje čorbe" i odselila se iz Beograda. Ubrzo posle selidbe u Sarajevo Biljana se udala i dobila dete, što je Bori bila inspiracija da joj posveti još jednu pesmu - "Ostani đubre do kraja".

 

Komentari. (0)

Loading