Samsung Electronics, kreator budućnosti: Televizija podstiče ljude da se menjaju nabolje

Predstavljanje novog Galaxy A90 5G pametnog telefona: proširivanje 5G Galaxy portfolija


Od kada je Galaxy S10 5G predstavljen ranije ove godine, Samsung je u saradnji sa globalnom mrežom partnera kontinuirano radio na omogućavanju pristupa 5G mreži svim korisnicima. 

Danas je kompanija dodatno ojačala svoju 5G liniju pametnih telefona lansirajući novi Galaxy A90 5G, koji će u Evropi biti dostupan od oktobra. Upotrebom ovog telefona, korisnici će moći da brzo preuzimaju sadržaje visokog kvaliteta i dele video materijal u realnom vremenu, kao i da „zarone” u ekran od 6.7 inča sa FHD+ Super AMOLED Infinity-U displejem, uživaju u bateriji od 4,500mAh i glavnoj kameri od 48MP. 

Kompanija je potvrdila i da će od 18. septembra dugo očekivani Galaxy Fold biti dostupan u Francuskoj, Nemačkoj, Singapuru i Velikoj Britanij, dok će nakon toga uslediti i zvanična prodaja u Sjedinjenim Američkim Državama. Zahvaljujući revolucionarnom korisničkom iskustvu, vrhunskim završnim detaljima, jedinstvenom savitljivom ekranu, svestranoj kameri i premijum performansama, Galaxy Fold pripada potpuno novoj kategoriji mobilne tehnologije. Kada je reč o bojama, uređaj dolazi u dve nijanse, Cosmos Black i Space Silver. Na odabranim tržištima biće dostupna i 5G varijanta, čime će korisnicima biti pružen najnoviji tip konekcije. 

Tokom ovog leta kompanija Samsung predstavila je i mnoštvo drugih proizvoda, nastalih kao rezultat posvećenosti u pružanju izuzetnog iskustva, bez kompromisa u pogledu kvaliteta. Galaxy Note10 i Note10+ pružaju neprikosnovene performanse koje korisnicima omogućavaju da rade ili istaknu svoju kreativnu stranu, čak i dok su u pokretu. Novi Galaxy Tab S6 dolazi u paketu sa prepoznatljivom S Pen olovkom i predstavlja prvi tablet sa dvojnom kamerom sa Ultra Wide Lens objektivom i super AMOLED ekranom od 10.5 inča. Dizajniran za multitasking korisnike koji ne žele da budu opterećeni težinom laptopa, Galaxy Book S kombinuje nosivost i umreženost pametnih telefona sa moćnom produktivnošću kompjutera. 

 

Istraživanje sprovedeno u Evropi ukazuje na pozitivan uticaj televizije na društvo 

Televizijski sadržaj podstiče blizu 60 odsto Evropljana da se menjaju na bolje 

Inovacije na polju televizijske tehnologije i sadržaja pozitivno utiču na lični i kulturni razvoj evropskih korisnika, pokazalo je  najnovije istraživanje kompanije Samsung, objavljeno na sajmu IFA 2019. Sprovedeno u susret pedesetogodišnjici postojanja kompanije, istraživanje je pokazalo da, zahvaljujući tehnološkim inovacijama, poput 8K tehnologije i visokog kvaliteta, ali i raznolikom sadržaju koji se danas emituje, razvoj televizije ima vidljivi uticaj na mnoge aspekte života.  

Čak 57 odsto ispitanih Evropljana izjavilo je da je gledanje televizijskog programa promenilo njihovo mišljenje o društvenim problemima, kao što su klimatske promene, siromaštvo, ekonomska jednakost i diskriminacija. Primera radi, emisija Blue Planet televizijske kuće BBC, motivisala je više od 80 odsto ispitanika da preduzmu nešto po pitanju očuvanja životne sredine i upotrebu jednokratne plastike svedu na minimum.

Veliki interes za aktuelne društvene teme je više nego očegledan, uzimajući u obzir da je dve trećine ispitanika pokazalo zanimanje za program tog tipa. Informativnim emisijama sve više raste popularnost, o čemu svedoči 56 odsto stanovnika Evrope, koji navode da se dokumentarni film kao žanr trenutno najviše razvija. Danas, kada su lažne vesti sve učestalije, vrednost televizijskih vesti ostaje najznačajnija, pa 74 odsto anketiranih rangiraju ovaj tip emisije kao jedan od najpouzdanijih izvora informacija. 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani..

PAGE    1   /   2   /   3
Autor: Gloria.rs
Foto: Promo
Podelite sa prijateljima:
Tagovi