Dušan i Andrijana Borković: Sofia je tatina ćerka, ne plače samo dok se vozi kolima


Kako ste naslednici izabrali ime?
Dušan: To je bila Andrijanina želja.
Andrijana: Sofia je snažno ime koje označava onog ko nosi mudrost i vrlinu. Ona je takva mudrica već sada da nema sumnje da joj ime baš pristaje.

Putovanje Dušana Borkovića: Šta se dogodi kad džin prošeta Bangkokom

Čime se rukovodite u podizanju bebe, čitate li literaturu ili se oslanjate na savete iskusnih?
Andrijana: Dok sam bila trudna, kupovala sam razne knjige o trudnoći i bebama. Međutim, otkako sam postala mama najviše se oslanjam na svoje roditeljske instinkte i osluškivanje potreba deteta. Svaki savet je koristan, ali nije baš uvek primenjiv. Sofia je od samog starta veoma specifična beba, posebno oko jela, spavanja i privlačenja pažnje, pa se mi svemu tome prilagođavamo na naš način.
Dušan: Ne znam ni sam koliko smo saveta u knjigama pročitali, koliko smo u neprospavanim noćima vremena proveli po internetu tražeći način kako da joj pomognemo oko grčeva. Kad se setim tog perioda, i sada imam osećaj nelagode u stomaku.

Sofia ima prelepe krupne oči i čaroban osmeh. Na koga najviše liči?
Dušan: Nadam se na mamu. Veoma me zanima čije će karakterne osobine naslediti. Mada, kako stvari trenutno stoje, mislim da će i tu mamini geni biti dominantni.
Andrijana: Rekla bih da je mešana. Šarmerka je na tatu i ima njegovu boju očiju, a moje crte lica. Smešna je svakako.

Dušan Borković: Kako je majstor za brzinu i crtaće postao Luis Hamilton

Kako teče vaša karijera, Dušane, i da li vam je Sofijino rođenje dalo “ubrzanje”?
Dušan: Kažu da trkači rođenjem deteta uspore. Ja se nadam da se to meni neće desiti. Izuzetno sam zadovoljan prvim trkačkim vikendom. Delim drugo mesto u generalnom plasmanu u konkurenciji trideset vozača. To dovoljno govori kako je uticala Sofia na mene. Imam sreću da me Andrijana maksimalno rasterećuje i sve organizuje kao i pre nego što je Sofia došla u naš život. Verujem da ću, kako naša kćerka bude rasla i bude mi pružala sve veću podršku, dobijati sve veći vetar u leđa za što bolje rezultate. Jedva čekam kada ću prvi put čuti: “Bravo, tata”.

PAGE    1   /   2   /   3
Autor: Gloria magazin/ Mirjana Tasovac
Foto: Gloria magazin/ Dalibor Danilović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi