Dragana Mirković

Pravi dvorac skrojen po meri kraljice: Ovde Dragana Mirković živi svoju bajku (foto)

Autor:

20.10.2023 13:57

Foto:

Foto:

Dvorac Dragane Mirković jedan je od najstarijih i najvećih na svetu



Dragana Mirković porodičnu oazu stvorila je nadomak austrijske prestonice sa suprugom Tonijem Bijelićem i decom Markom i Manuelom.

Dvorac Dragane Mirković impozantno je zdanje, a u prilog tome koliki je govori činjenica da je pevačica jednom prilikom istakla da ni sama ne zna koliko soba ima unutar zidina velelepne vile.

Instagram

 

Porodični dom Bijelića je čuveni dvorac Ebenfurt, koji se prvi put pominje u istorijskim dokumentima 1160. godine, a do 1747. bio je vlasništvo nekolicine porodica, poput Fon Potendorfovih i Don Unversagtovih.

Kako su svojevremeno pisali mediji, u njemu je često boravila Marija Terezija. Dvorac ima balsku dvoranu, u kojoj pevačica organizuje porodična slavlja, dok se pre nekoliko godina pisalo i o muzeju u kome će Dragana postaviti predmete značajne za njenu karijeru.

Dvorac Dragane Mirković je impozantan

U nekoliko navrata muzička zvezda je istakla da mediji spekulišu o vrednosti njenog doma, ali da nema govora o prodaji.

– Za mene ovaj dvorac nema materijalnu vrednost, postoji nešto više. Sjajan je osećaj šetati se prostorijama u kojima je išla Marija Terezija. S nestrpljenjem čekam sopstveni muzej, to za mene ima poseban značaj. U jednoj prostoriji biće oslikana cela moja karijera – istakla je jednom prilikom pevačica.

Instagram

 

 

Prema pisanju stranih medija, dvorac Dragane Mirković i Tonija Bijelića je pod zaštitom države Austrije, ima četiri tornja visoka 35 metara i prostire se na 12.000 kvadrata sa imanjem veličine hektar i po.

Ova luksuzna nekretnina navodno ima čak 235 prozora, a pevačica je jednom priznala da ni sama ne zna koliko prostorija ima u njenom domu.

Pročitajte Sina Dragane Mirković žene obožavaju, posle najnovije fotografije biće vam jasno zašto

– Ne znam tačno, ali ima ih mnogo. Tu su i ogromne sale koje zauzimaju čitavo krilo, a neke čak i dva. Na drugom spratu, u delu zamka u kome planiramo da živimo, nalazi se velika balska dvorana.

Deo prvog sprata želimo da pretvorimo u muzej i otvorimo za posetioce i školske ekskurzije, ali ne nameravamo da naplaćujemo ulaz.

Instagram

 

Neophodna je i restauracija slike na plafonu, što zahteva vreme, za šta će biti zaduženi pravi umetnici – istakla je svojevemeno pevačica.

Dosta se govorilo io  kupatilu koje je celo ukrašeno „Swarovski“ kristalima, kao i o spavaćoj sobi koja se nalazi na najvišoj tački u palati. 

Privatna Arhiva

 

Instagram

 

Instagram

 

 

 

Komentari. (0)

Loading