Toni Bijelić

Rođen na selu, danas milioner: Evo kako se obogatio Toni Bijelić

Autor:

05.04.2024 10:34

Foto: Antonio Ahel/ATAImages, Shutterstock

Foto: Antonio Ahel/ATAImages, Shutterstock

Bogatstvo Tonija Bijelića ogromno je...



Bogatstvo Tonija Bijelića sticano je godinama.

Biznismen i i pevačica Dragana Mirković važili su za jedan od najskladnijih parova na estradi, pa je informacija da se razvode bila šok za sve. Odmah se pokrenulo pitanje kako će bogatstvo veće od 100 miliona evra biti podeljeno

Mirko Tabašević

 

Anton Toni Bijelić rođen je u Beču 1973. godine. Potiče iz sela Šimići, koje se nalazi nekoliko desetina kilometara od centra Banjaluke.

Školovao se u Austriji, a već od malih nogu je bio izuzetno vredan. Veoma rano je ušao u svet biznisa uz neizmernu podršku roditelja, piše Kurir.

Kako je ljubav prema automobilima uvek bila kod njega prisutna, pretvorio ju je u posao koji mu je doneo veliko bogatstvo. Sve do 26. godine nije bio poznat javnosti, ali veza sa Draganom je sve promenila.

Pročitajte Evo gde je i sa kim bila Dragana kada se Toni vratio u dvorac (foto)

U Beču je izgradio svoju imperiju. A da ostvari svoje ciljeve i želje umnogome mu je pomogla i pevačica, jer je zbog njega odlučila da se preseli u momentu kada je bila najpopularnija.

Vlasnik je nekoliko firmi u industriji automobilizma. Uspeo je čak da kupi kompaniju Majbah, koja proizvodi automobile minimalne vrednosti od 70.000 evra. Većinu brendova koje poseduje ovaj čovek su zapravo poznati širom Srbije, pa i dijaspore.

Antonio Ahel, M.M./ATAImages

 

Pored automobila, koji su i njemu i njegovom sinu velika pasija, Toni Bijelić već decenijama poseduje i građevinsku firmu. Uz Draganu, vlasnik je i televizijske kuće „DM SAT”, sa sedištem u Požarevcu, koja emituje program preko satelita.

Takođe, pre 10 godina useo je da kupi i dvorac Ebenfurt sa površinom od 12.000 kvadrata i imanjem veličine hektar i po. Nakon renoviranja ovo velelepno zdanje procenjuje se na oko 50 miliona evra.

Bijelić je u drugoj polovini 2023. godine kupio ogromnu vilu u Opatiji, a kako je tada naveo, reč je o „novoj biznis rezidenciji”.

Takođe, poseduje i vozni park skuplji od pet miliona evra.

Antonio Ahel/ATAImages

 

 

Komentari. (1)

Loading
Nebojša

05.04.2024 15:24

Vlasnik dvorca je država Austrija koja je dala na korišćenje dvorac Toniju i Dragani na 99 godina stim da ga oni urede. Dužni su da sve kulturne manifestacije koje organizuje država Austrija sprovedu po njihovom planu. Tako to ide od kako su oni samo sanirali dvorac i tako ga i koriste a nije u njihovom vlasništvu. Proverite nije problem.