Ceca Bojković

Stara autentična zgrada, unikatni komadi nameštaja... Zavirite u dom Svetlane Cece Bojković (foto)

Autor:

25.07.2023 19:00

Foto: Marko Krunić

Foto: Marko Krunić

Dom Cece Bojković odiše luksuzom, mirom i toplinom



Istaknuta dramska umetnica Svetlana Ceca Bojković poznata je po svom prefinjenom stilu, ali i po izuzetnom ukusu kada je uređenje doma u pitanju. 

Nakon povratka iz Finske gde je njen suprug Slavko Kruljević bio ambasador, glumica je mir pronašla u ušuškanom potkrovlju jedne stare autentične zgrade.

ATA Images

 

Dom Cece Bojković odiše toplinom kakvu može imati samo prostor koji je uređen sa puno ljubavi, a fotografije porodičnog gnezda sada su osvanule i na društvenim mrežama. 

Pročitajte U trećem činu sreće - Ko je bio njena najveća ljubav

Na prvi pogled upečatljiva je Cecina ljubav prema umetničkim delima. U dnevnom boravku, spavaćoj sobi, pa čak i na terasi mogu se videti prelepe slike, a ona na kojoj je beogradski "Pobednik" ostavlja bez daha.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @showbizz_fotke

 

U središtu dnevnog boravka nalazi se kamin, a enterijer je dodatno prošaran umetničkim predmetima. Spavaća soba ima izlaz na terasu sa koje se pruža predivan pogled na grad.

Pročitajte Estetska korekcija nije dala željene rezultate - Ceca Bojković očajna

Glumica je više puta istakla da ne pati od luksuza, te da joj je jedino bilo važno da živi u centru Beograda gde je i odrasla.

- Imam dovoljno novca. Dovoljno radim da mogu da živim ugodno. To ugodno nije luksuzno, ali je za mene to sasvim dovoljno. Ne vozim kola, nemam ih, živim u centru grada, što sam oduvek želela.

Ali ja sam tako i odrasla - u Njegoševoj, pa u Pajsijevoj, Strahinjića bana, Kosovskoj, evo sada u Nušićevoj živim. To je moj životni krug - otkriva glumica kojoj je stan od 60 kvadrada sasvim dovoljan.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @showbizz_fotke

 

Oduvek je, kako kaže, želela da ima dom uređen u klasičnom stilu, poput onih u starim časopisima, a tu želju je sebi ispunila. 

- Ne volim ultramoderne nijanse, pa samim tim ni psihodelične kombinacije prilikom bojenja zidova. Nisam staromodna, već po mom mišljenju takve savremene tendencije u uređenju prostora nemaju toplinu. 

Pročitajte Fotografija Svetlane Cece Bojković stara 50 godina pravi je dokaz - Diva se rađa

Volim da vidim ravne linije stakla, ali ne i da njima budem okružena. Više sam klasičar - rekla je ona.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @showbizz_fotke

 

Dom Cece Bojković oslikava njen ukus i temperament, a poštovaocima njenog lika i dela posebno je za oko zapala mala starinska česma na kojoj glumica tokom toplih letnjih dana zaliva svoje biljke.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @showbizz_fotke

 

- Imam dva divna Ćelićeva crteža i jednu njegovu sliku. Moj pokojni suprug Muci Draškić bio je njegov veliki prijatelj.

Volim i Duška Otaševića, a imam i njegovu grafiku Nikola Tesla. Veoma draga slika mi je i ulje na platnu Ksenije Divjak, ali sam ga stavila pod staklo jer se u mom domu puši, a reč je o veoma nežnom umetničkom delu.

Instagram

 

Moj portret je radio Ljuba Milunović, akademski slikar, ali mislim da je Mucijev portret mnogo lepši, što i treba da bude - rekla je jednom prilikom Svetlana Ceca Bojković.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading