Ceca Bojković

Inspirisano Boljim životom: Zavirite u stan Cece Bojković

Autor:

20.10.2023 19:00

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Dom Cece Bojković odiše toplinom



Glumica Svetlana Bojković ostvarila je brilijantnu karijeru i nanizala uloge kojima je obeležila domaću kinematografiju, ali jedna od najupečatljivijih uloga je ona koju je tumačila u seriji „Bolji život“. 

Istaknuta dramska umetnica koja živi u samom srcu Beograda, jednom prilikom istakla je da nikada nije patila od luksuza i da joj je jedino bitno da živi u centru prestonice, gde je i odrasla, a primetili smo da dom Cece Bojković pomalo ima sličnosti sa stanom iz gorepomenute serije.

Ata Images

 

– Imam dovoljno novca. Dovoljno radim da mogu da živim ugodno. To ugodno nije luksuzno, ali je za mene to sasvim dovoljno. Ne vozim kola, nemam ih, živim u centru grada, što sam oduvek želela. Ali ja sam tako i odrasla – u Njegoševoj, pa u Pajsijevoj, Strahinjića bana, Kosovskoj, evo sada u Nušićevoj živim. To je moj životni krug – istakla je glumica svojevremeno.

Pročitajte Nije želela klasičnu venčanicu - Ovako je Ceca Bojković izgledala na trećem venčanju (foto)

Dom Cece Bojković nalazi se u ušuškanom potkrovlju jedne stare autentične zgrade, gde se vratila posle nekoliko godina života u Finskoj koje je provela sa svojim suprugom Slavkom Kruljevićem koji je bio ambasador.

Iz malog hodnika ulazi se u prostran dnevni boravak iz kojeg se nastavljaju kuhinja i trpezarija, a kroz spavaću sobu stiže se do terase.

 

 

U domu Cece Bojković nalaze se pažljivo birani komadi nameštaja klasičnog dizajna i brojne umetnine, dok zidove krase umetničke slike.

– Ne volim ultramoderne nijanse, pa samim tim ni psihodelične kombinacije prilikom bojenja zidova. Nisam staromodna, već po mom mišljenju takve savremene tendencije u uređenju prostora nemaju toplinu.

Pročitajte Duel modnih ikona - Ceca Bojković i Neda Ukraden, ovo nikada niste videli (foto)

Volim da vidim ravne linije stakla, ali ne i da njima budem okružena. Više sam klasičar – istakla je glumica jednom prilikom.

Stan obiluje detaljima sa putovanja, ali najveći ukras prostoru su umetnička dela i slike.

 

 

– Imam dva divna Ćelićeva crteža i jednu njegovu sliku. Moj pokojni suprug Muci Draškić bio je njegov veliki prijatelj. Volim i Duška Otaševića, a imam i njegovu grafiku Nikola Tesla

You tube printscreen

 

Veoma draga slika mi je i ulje na platnu Ksenije Divjak, ali sam ga stavila pod staklo jer se u mom domu puši, a reč je o veoma nežnom umetničkom delu. Moj portret je radio Ljuba Milunović, akademski slikar, ali mislim da je Mucijev portret mnogo lepši, što i treba da bude – kazala je Ceca svojevremeno.

Dom Cece Bojković ispunjen je uspomenama, starim fotografijama kao i bogatom kolekcijom knjiga.

Instagram

 

 

Komentari. (0)

Loading