Mirjana Bobić Mojsilović

Mirjana Bobić Mojsilović sama kosi travu, sadi paradajz i peršun: Ovo je njena starinska kuća na selu

Autor:

08.07.2024 18:01

Foto: Petar Đorđević

Foto: Petar Đorđević

Kuća Mirjane Bobić Mojsilović nalazi se u ovom banatskom selu, poslove u domaćinstvu obavlja samaRođena Beograđanka, Mirjana Bobić Mojsilović, odrasla je u našoj prestonici gde je i provela najveći deo svog života. Ipak, predah od gradske vreve svakome dobro dođe, te je tako spisateljica pre dve godine kupila kuću u banatskom selu Mramorak i pretvorila je u svoju oazu mira.

Kuća Mirjane Bobić Mojsilović vredi 29.000 evra, a njene komšije su novinarskoj ekipi koja je obišla ovo mesto u Vojvodini otkrile da književnica sve češće dolazi i sve duže tamo ostaje.

 

 

Na Instagram nalogu poznate spisateljice imali smo prilike da vidimo kako izgleda seoska kuća Mrijane Bobić Mojsilović. Niska kuća sa roze fasadom uređena je u starinskom stilu.

Prostorije su prostrane i svetle, a svaku sobu krase široka dvokrilna vrata u kombinaciji drveta i stakla.

Pročitajte Mirjana Bobić Mojsilović proslavila 65. rođendan u kupaćem kostimu, bez filtera i fotošopa (foto)

Na zidovima su tapete, dok su podovi prekriveni ćilimima. Do tavana vode drvene merdevine, a ispred kuće se nalazi ozidana klupa.

O svom boravku u seoskoj kući voditeljka emisije „Srećna Srbija” svojevremeno je govorila.

 

 

- Letos sam gajila paradajz i peršun, i uživala. Zanimljivo je da na selu nemate vremena da sedite. Kosim travu, a to je ujedno savršena mentalna i fizička gimnastika.

Posadila sam voće, upoznajem ljude, kuvam i pišem. Napravila sam malu oazu izvan grada i imam gde da pobegnem.

 

 

A maštoviti ljudi mogu da naprave sve. Ne planiram da živim od poljoprivrede, ali bar mogu da jedem svoju salatu, luk i voće.

Komentari. (0)

Loading