Porodica Janketić

Sve na njega podseća: Dom Miše Janketića pun je uspomena na glumca

Autor:

15.10.2023 10:58

Foto: Boško Karanović

Foto: Boško Karanović

Dom Miše Janketića pun je uspomena...



Dom Miše Janketića i njegove supruge Svjetlane Knežević odiše toplinom i uređen je sa puno ljubavi.

Porodični stan u centru Beograda čuva uspomenu na pokojnog glumca i prepun je fotografija, ali i dragocenih komada nameštaja koji se, poput Mišinog radnog stola, i dan-danas nalaze na istom mestu.

Boško Karanović

 

Svuda po stanu nalaze se kako porodične fotografije, tako i portreti poznatog glumca, a tu su i slike Miše i Svjetlane iz mladosti, neke fotografije sa scene, slike dece...

Miša i njegova supruga venčali su se 1972. godine, a iz te ljubavi izrodili su četvoro dece, od kojih je troje krenulo njihovim stopama.

Pročitajte Marko Janketić oprezan, za Gloriju priznaje - Otvorio sam četvoro očiju... Živim za Lenkin osmeh

Sin Marko i ćerka Milica su glumci, dok je Iva postala balerina, poput majke, koja je svojevremeno bila članica ansambla Pozorišta na Terazijama.

Boško Karanović

 

Pored glume, nikada prežaljeni umetnik voleo je književnost, u prilog čemu svedoče knjige koje se nalaze na radnom stolu. Marko je u jednom intervjuu za HELLO! otkrio da mu je otac često govorio stihove Jesenjina, Majakovskog, Antića i Njegoša, kao i da su uživali da razgovaraju o pozorištu, umetnosti i životu generalno.

Dom Miše Janketića satkan je od umetnosti 

Police su pune knjiga, a na stolu je stara pisaća mašina. I starinski tranzistor je antikvitet, nešto što se danas viđa uglavnom samo u muzejima.

Boško Karanović

 

Tu su budilnik, kutije, čak i jedan mač, kao i nekoliko ikona.

Boško Karanović

 

Dnevnu sobu krasi klavir, a prostorom dominira bela boja. Čitav enterijer zrači sofisticiranošću i jasno se vidi da ga je uređivala porodica umetnika.

Boško Karanović

 

 

Komentari. (0)

Loading