Branka Katić o Nebojši Glogovcu: Negde smo se u dušu voleli (video)

Autor:

30.08.2020 11:20

Foto:

Foto:U Trebinju, rodnom gradu legendarnog srpskog glumca Nebojše Glogovca, 30. avgusta počinje manifestacija njemu u čast - 'Dani Nebojše Glogovca'.

Festival u čast proslavljenog srpskog glumca Nebojše Glogovca ove godine otvoriće njegova dugogodišnja koleginica i prijateljica, specijalna gošća festivala glumica Branka Katić.

Supruga Nebojše Glogovca otkrila je za TV 'Prvu' da je sve spremno za svečano otvaranje Dana Nebojše Glogovca 30. avugsta.

- Sve se dešava na otvorenom. Zahtevamo poštovanje svih mera: da gosti nose maske, dezinfekciju ruku, poštovanje distance. Izložba koja je bila predviđena za galerijski prostor prebačena je na digitalno pa je na LED ekranu na Kulturnom centru da je vide svi posetioci Trebinja.

Otvorena izložba fotografija “Nebojša Glogovac”, reditelj Rajko Grlić o saradnji sa glumcem: Bio je tih, miran, skroman, a uvek potpuno spreman i siguran u svoju igru (foto)

Njegova koleginica Branka Katić kaže da je za nju poseta Glogovčevom rodnom gradu i cela ta manifestacija jako emotivna i dirljiva.

- Samo najlepša sećanja imam na svaki susret sa Nebojšom. Ono što je u meni uvek budio je radost i neku neverovatnu lakoću zajedničkog rada i druženja. Mislim da će projekcija filma biti i lepa i teška. Tu smo da čujemo svetlo koje smo sa njim delili.

Katićeva je otkrila da joj je film koji će biti prikazan u Trebinju "Ubistvo s predumišljajem" najmiliji.

- Neke scene koje smo uspeli da iznedrimo čine i dan danas da se ježim. Poneta sam ljubavnom pričom koju smo uspeli da dočaramo i Nebojša i ja smo se znali već 10 godina kada smo snimali taj film i negde smo se već u dušu voleli. Ništa nije bilo nepriorodno, ništa na silu. Dobro smo sarađivali i bili smo kompatibilni kao glumci i to je nešto što se oseća - zaključila je Branka.

Branka Katić ekskluzivno za Gloriju: “Niko ne sme ignorisati narod koji se buni”

M G

Autor