Novak Đoković: Verujem da će mi rodni grad doneti sreću

Autor:

01.10.2018 21:18

Foto:

Foto:



Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da ponovo ima mnogo samopouzdanja i da veruje da opet može da bude vlasnik trofeja na sva četiri grend slema istovremeno.

Da li je Đoković najbolji sportista svih vremena: Šta kaže Novakov veliki kritičar Mats Vilander

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole) дана 18. Авг 2018. у 10:06 PDT

Nakon mnogo problema u prvoj polovini godine Đoković je osvojio Vimbldon i US open i sada iz Beograda nastavlja put prema povratku na sam svetski vrh.

-Nadam se da će mi rodni grad doneti sreću. Imam novo samopouzdanje, svaka sezona je novi izazov i nova stranica da se ispiše. Nova sam osoba kao igrač, znam da svi prizivaju 2015, godinu kada sam imao sva četiri grend slema. Da li mogu da ponovim to? Da, u suprotnom ne bih se bavio tenisom - rekao je Đoković novinarima posle treninga u Beogradu na Dorćolu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole) дана 15. Јун 2018. у 8:19 PDT

Prema njegovim rečima, imao je želju da pre Šangaja učestvuje u Pekingu, ali je u dogovoru sa timom procenio da je bolje da odmori.

Otvoreno pismo Novaka Đokovića: Prava istina o tome kako sam savladao probleme i vratio se u vrh tenisa

-Čak i da u Pekingu osvojim turnir, stigao bi me umor. Igrao sam i ranije Peking i Šangaj zaredom... Poslednja tri meseca sam igrao puno mečeva, igrao sam i u Čikagu, koji me je iscrpeo, mentalno i fizički. Želeo sam malo da budem u Srbiji sa porodicom, sve se lepo složilo... Bolje je da ostanemo duže u Beogradu i da izgradimo dobru bazu za finiš sezone.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole) дана 29. Сеп 2018. у 9:20 PDT

Ipak, Novak nije isključio opciju da se naknadno prijavi za nastup u Beču ili Bazelu posle Šangaja, a pred Masters u Parizu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Novak Djokovic Fan Club (@novakfanclub) дана 23. Сеп 2018. у 7:47 PDT

-Ostavljam mogućnost da pre Pariza odigram u Bazelu ili Beču. Moram da vidim da li će mi organizatori dati specijalnu pozivnicu, ako se odlučim sa timom da igram tamo.

Novak Đoković spreman za Čikago: Selfi kakav do sada nismo videli (foto)

O nastavku saradnje sa trenerima Marijanom Vajdom i Gebhardom Fil Gričom, koja traje do kraja godine, nije još pričao.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Novak Djokovic Fan Club (@novakfanclub) дана 28. Сеп 2018. у 12:04 PDT

-Za sada radimo do kraja sezone. Još nismo razgovarali o toj temi, jer želimo da izvučemo najbolje iz ove sezone - zaključio je Novak koji sa porodicom, suprugom Jelenom i decom Tarom i Stefanom boravi u rodnom gradu.

Tim Evrope osvojio Lejver kup: Da li su gospođe Đoković i Federer “glavni krivci” za pobedu? (foto)

Na pitanje koji trenutak sezone bi izdvojio kao prelomni, Đoković je rekao da je to odmor koji je uzeo posle eliminacije u četvrtfinalu Rolan Garosa posle poraza od Marka Čekinata.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole) дана 17. Јун 2018. у 9:17 PDT

-Teško je odabrati jedan trenutak koji je prelomio, ali ako bih morao, onda bi to bio nakon poraza na Rolan Garosu u četvrtfinalu. Uzeo sam pet dana odmora i sa ženom otišao na planinarenje, a posle toga se sve složilo i bio sam u naletu - rekao je Đoković novinarima u Beogradu, gde se sprema za nastup na Mastersu u Šangaju.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole) дана 19. Јул 2018. у 2:03 PDT

Đoković dodaje da je imao dosta poteškoća da uspostavi sigurnost posle operacije lakta, posebno što je morao da pravi određene korekcije.

Jelena Đoković u Beogradu: Problemi po dolasku u srpsku prestonicu (video/foto)

-Morao sam da menjam servis, ali imao sam puno volje i želje da se vratim na visok nivo, iako ne volim tu reč 'povratak'. Da mi je neko rekao u maju da ću imati toliko uspeha ne bih mu verovao. Morao sam da budem strpljiv i da čekam da se kockice slože - zaključio je Đoković.

Masters u Šangaju, koji je Đoković osvajao tri puta, igra se od 7. do 14. oktobra.