Pakao od života

Borila se s retkom bolešću: Anđelina Džoli susrela se s ozbiljnim zdravstvenim problemima

Autor:

06.01.2022 14:00

Foto:

Foto:

Život Anđeline Džoli često je pod lupom svetske javnosti, te se oscilacije u njenom izgledu i našinu ponašanja vrlo često komentarišu.



Iako je svetska javnost složna u konstataciji da je Anđelina Džoli jedna od najlepših svetskih glumica, činjenica da njena kilaža vrlo često dostiže donju granicu razlog je za brigu mnogih njenih obožavalaca. 

U određenim trenucima u životu, Anđelina je bila toliko mršava, imala je svega 35 kilograma, da je određeni deo javnosti sumnjao da se glumica bori sa anoreksijom, no kasnije se saznalo da je u pitanju druga, retka bolest, zbog koje je bila na rubu anoreksije.

Pročitajte i Zasenila slavnu majku: Anđelina Džoli u senci maloletne ćerke

Getty Images

 

Naime, Anđelina je 2017. godine otkrila da su traumatični događaji iz prošlosti, poput komplikovanog odnosa sa ocem, smrti majke, neuspelih veza, doveli do razvitka retke bolesti, tačnije Belova paraliza.

Bolest poznatija i kao paraliza lica, je stanje koje izazivna iznenadno slabljenje mišića lica. Takvo stanje može dovesti do spuštenih obra, nemogućnosti zatvaranja oka, a može biti rezultat stresa, emotivnih trauma, ali i virusnih infekcija i dijabetesa.

- Stvari su postale teške. Ponekad žene pokušavaju da prežive dok se to ne odrazi na sopstveno telo - otkrila je glumica govoreći o Belovoj paralizi.

Getty images

 

Život Anđeline Džoli pod lupom javnosti

Anđelina je u privatnom životu prošla kroz pravi pakao. Naime, određeni članovi porodice umirali su od raka, a sa zloćudnom bolešću borile su se njena majka, baka i tetka. Mediji su, 2013. godine objavili da je Anđelina, radi prevencije, podvrgnuta dvostrukoj mastektomiji. Taj zahvat podrazumeva uklanjanje jedne ili obe dojke, potpuno ili delimično, kako bi se smanjio rizik od raka.

Dve godine kasnije, odlučila je da ukloni i jajovod i jajnike, a svoje životne odluke nikada nije krila, te je o njima govorila javno.

Sa najviše zdravstvenih problema suočavala se kada je imala bračnu krizu sa Bredom Pitom, te se bojala da njihova deca ne pate zbog toga.

Pročitajte i Kako je sebi ovo dozvolila: Modni promašaj godine u režiji Anđeline Džoli?

Getty Images

 

Turbulentan period i raspad braka pogodovali su slabljenju zdravlja holivudske glumice, svetska javnost sve više je komentarisala njen drastičan gubitak kilograma, te zaista zastrašujuć izgled.

Anđelina je ipak rešenje pronašla u akupunkturi, te je svojevremeno priznala da joj to i te kako pomaže, t eda sada sve ređe oseća simptome bolesti.

Inače, pored pomenute glumice, s ovom bolešću bitku vode i Džordž Kluni, Pirs Brosnan, Silvester Stalone i Kejti Holms.

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading