Anđelka Stević Žugić

Anđelka bez zadrške o supurugu i porodici: Bez Marka ništa ne bi bilo moguće

Autor:

07.04.2024 20:01

Foto: Nebojša Babić

Foto: Nebojša Babić

Monodrama Anđelke Stević Žugić već je oduševila publiku



Nakon uzbudljive prošle godine u kojoj je krajem maja dobila ćerku Čarnu i venčala se sa životnim partnerom Markom daleko od očiju javnosti, glumica Anđelka Stević Žugić (39) spremna je za nove izazove.

Publiku je nedavno obradovala nova monodrama Anđelke Stević Žugić „Šta me opet snađe” u kojoj glavna junakinja Joka teži da se iskobelja iz emocionalnog haosa posle razvoda.

Nebojša Babić

 

Može li, na osnovu njenog ličnog iskustva, razvod biti i komičan, a ne samo tragičan za žene, zašto nju kroz život vodi isključivo ljubav i zbog čega sa suprugom deli i uniseks parfeme i kućne poslove, kao i kakav je njen sin Jakša kao stariji brat, otkriva u iskrenom intervjuu za „Gloriju”.

Radujete li se povratku u pozorište?

- Radujem se, jako. Ulazim u formu, i fizičku i psihičku! Znate, u ovoj predstavi se baš natrčim, a imam i mnogo teksta koji treba da izgovorim, te su i fizičko i psihičko zdravlje, odnosno dobra forma, veoma važni.

Nisam se lako odlučila na ovaj korak, ali smo se kao porodica dobro organizovali, dugo pripremali i sad smo spremni, svi znamo svoje zadatke, raspored, uključujući i bebu koja nam je konačno predočila svoj plan spavanja i igranja pa smo se u njega uklopili sa svojim radnim obavezama.

Monodrama Anđelke Stević Žugić oduševila je publiku već prvim izvođenjem

„Šta me opet snađe” govori o razvodu. Može li on biti i komičan ili je uglavnom tragičan?

- Razvod je, kad već dođe do te teme među partnerima, uglavnom neizbežan. Shvatamo ga tragično dok se ne izmaknemo i ne pogledamo širu sliku.

Onda, ipak, obično uvidimo da ništa ne deluje tako strašno i nepremostivo. Što kaže Duško Radović: „Šta je na kraju svakog kraja? Jedan novi početak”.

U mom slučaju, početak nove monodrame „Šta me opet snađe” i susret sa glavnom junakinjom Jokom i njenom reprezentacijom stručnih savetnica.

Radujem se svakoj ponaosob i jedva čekam da ih publika vidi i čuje.

Očekujete li da se u tim situacijama mnoge žene prepoznaju?

- Bez pogovora će se prepoznati i razvedene i one koje to još nisu, ali možda razmišljaju na tu temu, a svakako i žene koje posvećeno žive živote koje su im drugi namenili.

Možda ne pronađete sebe u svim situacijama, ali svoju sestru, mamu, babu, drugarice nećete moći da izbegnete.

Nebojša Babić

 

Vratili ste devojačko prezime i dodali suprugovo. Jeste li tradicionalista kad je brak u pitanju?

- Ne volim ta polja koja treba da štrikliram. Ne shvatam zašto moramo da se opredeljujemo kojoj grupi pripadamo. I šta ta opredeljivanja znače, šta govore o nama.

A onda još, ako u međuvremenu shvatiš da nisi više za tu grupu, eto nove muke - kako sada iz nje da izađeš, a zaokružio si neko polje.

Ja sam srećno zaljubljena i voljena žena, i to je jedino što me vodi kroz život - ljubav.

Da li suprug i vi delite poslove na muške i ženske?

- Često delimo kafu, onu popodnevnu što znamo da ne bismo baš morali da je pijemo, ali volimo. Delimo automobile, delimo poslednju kockicu čokolade.

Delimo i parfem ponekad, jer je uniseks. I gle, eto rešenja - poslovi su uniseks.

Pročitajte Anđelka podlegla trendovima, korekcija na licu pokrenula komentare - Zašto je to uradila?

Mislite li da će publici biti teže da vas zapamti sad nego kad ste imali samo jedno prezime?

- Neka samo imaju potrebu i želju za kulturom, za filmom, pozorištem, a ja ću se potruditi da budem tu i da ponudim sadržaj koji će, nadam se, pamtiti.

Svoje ime gradim na profesionalizmu i veri u dobro, i gradiću ga dok sam živa.

Koliko vam suprug pomaže?

- Pomažemo se uzajamno i beskrajno u tome uživamo.

Kakav je Jakša brat?

- Neponovljiv.

Nebojša Babić

 

Pokazuje li interesovanje za glumu?

- Na svu sreću, interesovanja mu ne manjka, što me raduje i umiruje kao majku. Kao i većina današnjih roditelja, strahujem od „online” životarenja, pa me obraduje sve što je „idem sa drugarima i pevaćemo, plesaćemo, crtaćemo, glumićemo”.

S obzirom na vaše iskustvo, da li biste voleli da i on postane glumac?

- Svog sina i, evo, sve mlade ljude savetujem da biraju profesiju koja ih raduje. To je jedini način da nikada ne odu na posao.

Kakva je Čarna beba?

- Čarobna.

Pročitajte Ovako je Anđelka vratila devojačku kilažu posle porođaja, bez dijeta i treninga, ništa lakše

Stižete li da tokom dana predahnete uz kafu?

- Naučila sam lekciju da nezadovoljna nikome ne valjam. Tako da se trudim da nađem vremena za sebe i svoje rituale, koji su, pored prijateljica, najslađi uz kaficu.

Da li birate tursku?

- Ooo, da. Jaču i bez šećera.

Komentari. (0)

Loading