Preminula čuvena Berta - Legendarna glumica Končita Ferel napustila nas je u osmoj deceniji!

Autor:

14.10.2020 11:25

Foto:

Foto:



Američka glumica 77-godišnja Končita Ferel poznata po ulozi Berte u popularnoj seriji Dva i po muškarca, preminula je u ponedeljak u bolnici u Los Anđelesu!

Končitu Ferel ovdašnja javnost pamti po čuvenoj ulozi Berte u popularnoj seriji Dva i po muškarca, svojom harizmom i neverovatnom glumom osvojila je srca domaće publike vrlo brzo. Iako je svoje poslednje dane provela u bolnici, Končita je umrla mirno, okružena porodicom u bolnici Šerman Ouks u Kaliforniji.

Preminuo glumac iz serije “Dva i po muškarca” 

Tragična smrt nastupila je pet meseci nakon što je pretrpela srčani udar. Glumičin suprug Arni Anderson rekao je da je glumica hospitalizovana u maju ove godine kada se osećala izuzetno loše. Provela je više od četiri nedelje na odeljenju intenzivne nege i u jednom trenutku imala je srčani napad koji je trajao neverovatnih deset minuta, tokom kojih je glumica bila izložena ogromnom bolu. Potom je stavljena na respirator i mašine za dijalizu, bez mogućnosti da govori.

- Končita će ostati upamćena kao divna žena i sjajna glumica. Svima će nam nedostajati. - Izjavio je njen menadžer Dan Spajlo, a preneo je CNN.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 𝐍𝐀𝐋𝐃𝐎 𝐉𝐄𝐒𝐔𝐒 (@naldojesusm) on Oct 13, 2020 at 11:59pm PDT

U svojoj pet decenija dugoj i plodnoj karijeri, odigrala je niz nezaboravnih filmskih i televizijskih uloga, tri puta je podigla prestižnu nagradu Emi. Takođe je imala uspeha i u pozorištu, te je osvojila čuvenu nagradu Drama Desk u 1974. godini za njenu ulogu u predstavi 'The Sea Horse'.