Preminuo glumac iz serije "Dva i po muškarca"

Autor:

01.07.2020 13:51

Foto:

Foto:



Porodica i prijatelji oprostili su se od slavnog komičara...

 

Karl Rejner, pisac, producent, režiser i glumac preminuo je u svojoj 98. godini. Komičar je umro prirodnom smrću, u svom domu na Beverli Hilsu.

Rejner, otac reditelja i aktiviste Roba Rejnera, tokom života osvojio je čak 9 Emi nagrada, od čega su 5 za "The Dick Van Dyke Show" koji je sam osmislio. Njegov sin je sa publikom putem Tvitera podelio vest o očevoj smrti.

- Prošle noći je preminuo moj otac. Dok ovo kucam srce mi se deli na komade. On je bio moja zvezda vodilja - napisao je Rob.

Mnogi su Rejnera nazivali dvorskom ludom, ali on je ponajmanje bio upravo to. Više je bio inovator komedije.

 

Rođen je u Bronksu, 20. marta 1922. godine. Još u detinjstvu je pokazivao ljubav prema glumi, a stariji brat ga je ohrabrio da prevaziđe svoju stidljivost i učlani se u dramsku sekciju. Već sa 17 godina je počeo redovno da glumi u predstavama i na televiziji.

Po odlasku u vojsku smešten je u jedinicu zabave i kao komičar obišao je celu južnu stranu Pacifika. Nakon rata je počeo da nastupa kao stendap komičar.

Tokom 90-ih godina se vratio glumi, a nešto kasnije dobio uloge u hit filmu "Ocean's Eleven" i TV seriji "Dva i po muškarca".

Osvojio je brojne nagrade, zaslužio svoju zvezdu u čuvenom holivudskom "Walk of Fame", a 2000. godine dobio je i priznanje Mark Twain za doprinos američkom humoru.

Ipak, kao najveću nagradu izdvajao je svoju porodicu. Sa ženom, Estelom, bio je u braku 65 godina, a sva deca su im karijerno uspešna i to u sličnim granama umetnosti kojima se i sam Karl bavio.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carl Reiner (@carlreinerig) on Jun 21, 2020 at 10:41pm PDT

goran.anicic

Autor