Kraljevska porodica

Najtužniji Uskrs u kraljevskoj porodici: Kejt i Vilijam prekinuli kraljevsku tradiciju

Autor:

29.03.2024 13:10

Foto: Photo by Chris Jackson/Getty Images For Buckingham Palace

Foto: Photo by Chris Jackson/Getty Images For Buckingham Palace

Kraljevska porodica Uskrs će proslaviti ovako



Kraljevska porodica Uskrs će ove godine dočekati drugačije nego prethodnih godina. Nakon što je obelodanjeno da kralj Čarls, a potom i Kejt Midlton boluje od raka, bilo je neophodno da dođe do određenih izmena.

Princ i princeza od Velsa ove godine Uskrs će provesti u krugu najuže porodice čime je prekinuta kraljevska tradicija.

Chris Jackson/Getty Images

 

Kraljevska porodica Uskrs je ranije proslavljala ovako

Prošlog vikenda „Entertejnment tunajt“ izvestio je o poseti princa Vilijama, Kejt Midlton i njihovo troje dece, princa Džordža, princeze Šarlot i princa Luisa, Anmer holu na imanju Sandringem.

Naime, petočlana porodica privatnim helikopterom je otišla da provede uskršnji raspust sa kraljem Čarlsom i kraljicom Kamilom. Međutim, iako su zajedno, objavljeno je da Vilijam i Kejt neće prisustvovati uskršnjoj službi sa drugim članovima porodice kako bi princeza mogla da se odmori.

Pročitajte Svima je promaklo - Jedna stvar je sumnjiva u izjavi Kejt Midlton

Za sada nije poznato da li će ručak za porodicu biti poslužen na imanju Sandringema ili će neko drugi preuzeti odgovornost Velikog četvrtka kako bi kralj Čarls mogao da se odmori, s obzirom na to da je i on na lečenju od raka.

Poznato je da će kralj, kao i prošle godine, predvoditi kraljevsku porodicu na njihovoj godišnjoj crkvenoj službi u Kapeli svetog Đorđa, koja se nalazi u krugu zamka Vindzor.

Osim odsustva Kejt i Vilijama, ova Uskršnja nedelja biće istorijska za kraljicu Kamilu. Prema saopštenju Bakingemske palate, kraljica će zameniti kralja Čarlsa na tradicionalnoj službi na Veliki četvrtak.

Chris Jackson/Getty Images

 

Ovo će takođe biti i prvo veliko javno pojavljivanje kralja Čarlsa od otkrivanja dijagnoze raka. Prošle godine, među onima koji su bili na uskršnjoj službi bili su princeza Ana, princ Endru, princ Edvard i grofica Sofi, Zara i Majk Tindal sa decom i princeze Beatris i Judžini.

Tradicionalna proslava

Na Veliki četvrtak monarh obično deli posebne novčiće pod nazivom „Veliki novac“ ljudima koji su dobro radili u svojim crkvama i zajednicama.

Broj primalaca svake godine zasniva se na kraljevoj starosti. (Na primer, pošto kralj ima 74 godine, novčiće daje za 74 muškarca i 74 žene.)

Pročitajte Dok joj sestra bije najtežu životnu bitku, Pipa Midlton ne skida osmeh sa lica, ovo joj ne priliči

Prošle godine su kralj Čarls i kraljica Kamila preuzeli ceremoniju kojom je obeležen prvi Uskrs od smrti pokojne kraljice Elizabete II.

Posle Velikog četvrtka, kraljevska porodica u nedelju ujutru prisustvuje uskršnjoj službi u Kapeli svetog Đorđa.

Zatim se porodica vraća u zamak Vindzor gde ih gomila ljudi sa cvećem i poklonima pozdravlja ispred kapija zamka, nakon čega sledi porodični ručak na kojem je glavno na meniju jagnjeće pečenje.

Aaron Chown/Getty Images

 

Kraljevska biografkinja Ingrid Stjuard rekla je ranije za „San“: „Svi će zajedno večerati, ali ne i mala deca koja jedu u posebnoj trpezariji."

Kraljica je uvek govorila da dok ne postanu dovoljno veliki da mogu pravilno da drže nož i viljušku ne mogu da jedu za stolom sa ostalim odraslima, prenosi nova.rs.

Komentari. (0)

Loading