Emir Kusturica

Kusturica voljenu Maju ostavio zbog druge, kada se pokajao, ona mu se osvetila na najgori način

Autor:

10.03.2024 20:13

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Supruga Emira Kusturice njegova je najveća životna podrška, a malo ko pamti ovaj detalj iz njihovog života



Supruga Emira Kusturice nikada nije volela medijsko eksponiranje, te o Maji Mandić Kusturici malo toga znamo.

Već više od četiri decenije čuveni reditelj uživa u braku sa jednom od najlepših Sarajki, a njihov odnos prošao je kroz razne faze kada su kružile glasine o njegovoj prevari, ipak, uspeli su da sačuvaju ljubav.

Profimedia

 

U braku su dobili sina Stribora i ćerku Dunju, a Emir nikada nije krio kolika mu je Maja podrška kako u životu, tako i u karijeri.

Kako je reditelj davnih dana govorio, on i Maja su se zabavljali pre nego što je otišao u Prag na studije, ali da se ljubav kod njega nije ugasila iako su morali da raskinu.

Pročitajte Predviđali su joj blistavu karijeru, a ona je nestala - Ovo je danas Azra iz Doma za vešanje, Kusturicu od tada nije srela (foto)

- Zabavljali smo se jedno vreme i pred moj odlazak u Prag na studije rešio sam da raskinem sa njom. Složio sam joj neku priču, čak sam joj rekao kako imam i drugu devojku, i ona je u suzama otišla.

Nakon toga spakovao sam se i otputovao u Prag na studije - započeo je Kusturica svoju priču.

Ata Images/Antonio Ahel

 

No, nakon što je studirao u Pragu nekoliko meseci, slučajno je naišao na prijatelja iz Sarajeva koji mu je rekao kako njegovu Maju obleću muškarci i da će ona kad-tad na njega zaboraviti i pronaći drugoga.

To je teško pogodilo Emira koji je shvatio da je Maja ipak žena njegova života. Nekoliko puta odlazio je u Sarajevo kako bi je sreo, ali bezuspešno, kada je saznao da njegova Maja ima novog partnera.

Supruga Emira Kusturice dugo nije želela da čuje za njega

Ipak, uspeo je da dođe do nje ali je tada usledio hladan tuš kada mu je ona rekla da ne želi više da ga čuje i vidi, ipak on je odlučio da ne odustane od ljubavne borbe.

Morao je da uveri Maju da je nije prevario, kao što joj je već rekao, te da joj je uvek bio emocionalno veran.

Pročitajte Drama na Mokroj Gori - Emir Kusturica povređen, hitno hospitalizovan

- U međuvremenu sam se čuo sa šanerom Perom koji mi govori da Maja ima drugog momka i ja opet odem put Sarajeva, gde saznajem da se zabavlja sa sinom Bebe Selimović.

Uzeo sam auto od oca i sa nekoliko drugova otišao na Jahorinu, ali Maju nisam video.

Ponovo se preko Zagreba, Beograda i Horgoša vraćam u Prag, gde na oglasnoj tabli zatičem obaveštenje: „Zbog ogromnog, ogromnog interesovanja ‘Amarkord’ se prikazuje još jednom”.

Ponovo po ko zna koji put odlazim u bioskop i opet zaspim posle prve scene. Kolege su me gledale kao da nisam normalan - rekao je Emir.

Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

 

Tek narednog leta je konačno uspeo da se ponovo vidi sa Majom koja je ubrzo postala supruga Emira Kusturice.

- Seli smo da popijemo kafu i onda me je upitala: „Da li si čuo da je Felini napravio jedan divan film, da li si gledao ‘Amarkord’?

Ja onako kao usput kažem: „Ma, ko nije?” Te iste godine nas dvoje smo u sarajevskom bioskopu „Romanija” gledali Felinijev „Amarkord”, a venčali smo se mesec dana kasnije.

Šta sam hteo da vam kažem ovom pričom - čovek uvek treba da da prednost životu, a ne fikciji - zaključio je čuveni reditelj.

Komentari. (0)

Loading