Sinolička Trpkova

Predviđali su joj blistavu karijeru, a ona je nestala: Ovo je danas Azra iz Doma za vešanje, Kusturicu od tada nije srela (foto)

Autor:

26.02.2023 20:00

Foto:

Foto:

Azra iz Doma za vešanje danas izgleda potpuno drugačije



Film Emira Kusturice „Dom za vešanje“ obeležila je tužna ljubavna priča između Perhana i Azre koje su igrali Davor Dujmović i Sinolička Trpkova.

Iako je postigao veliki uspeh u karijeri, Davor je presudio sebi vešanjem 31. maja 1999. godine, kada je imao samo 30 godina.

Pročitajte Rođendan poznatog reditelja - Emir Kusturica proslavlja 68. rođendan

youtube printscreen

 

Za vreme snimanja filma Sinolička je imala 23 godine, a uprkos tome što su joj predviđali blistavu karijeru, ona kasnije nije imala zapaženijih uloga, te se ubrzo povukla iz sveta filma, ali glumu nije napustila. Jedno vreme vodila je emisiju "Alarm", a danas radi kao docent na Fakultetu dramskih umetnosti u Skoplju, na predmetu gluma ispred televizijske i filmske kamere.

Pročitajte Počinje četvrti Pozorišni Kustendorf pod sloganom "Društvo spektakla"

 

 

Sinolička danas živi u Skoplju sa suprugom, Holanđaninom Marselom, i njihovo dvoje dece, ćerkom Leonom i sinom Meglednom.

- Srećna sam što sam imala tu mogućnost da budem deo izuzetno velikog filma koji se realizovao u zadnji tren pre raspada Jugoslavije. No, kada iza sebe imate jedno takvo iskustvo, onda je to i problem jer u svakom narednom poslu, bilo glumačkom ili profesorskom, težite nekom savršenstvu i podižete sopstvene kriterijume - rekla je nekadašnja glumica.

Pročitajte Priznanje stiglo na Mećavnik - Emir Kusturica u društvu Kastra, Mandele i Čaveza

 

 

- Kada znate kako izgleda proces stvaranja jednog takvog dela, uvek ste nezadovoljni ako ne doživite, ne vidite ili barem malo ne osetite ono što se u vama urezalo kao potraga za nedostižnim, kao magija stvaralaštva i kao beskompromisnost u ostvarenju zamišljenog - istakla je Sinolička jednom prilikom za magazin "Azra.ba".

Pročitajte Met Dilon - Srbi su jako ponosan narod i ja to razumem

youtube printscreen

 

U pomenutom intervjuu takođe je otkrila i da se sa Emirom Kusturicom više nije sretala nakon završetka ovog projekta.

- Desilo se. Raspala se Jugoslavija i putevi su nam se razišli. Dok sam živela u Holandiji, zvao me njegov asistent i ponudio mi ulogu u Emirovom narednom filmu, ali eto, nije došlo do toga da ponovo radimo. Svi mi idemo različitim putevima i vode nas različiti interesi. Nekad se interesi spoje, a nekad ne - zaključila je Sinolička.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading