Praznik

Poznati slave Svetog Nikolu: Slađa spremila bogatu trpezu, Milena Popović sama umesila kolač, a Ana Divac...

Autor:

19.12.2023 18:45

Foto: Mirko Tabašević

Foto: Mirko Tabašević

Poznati slave Svetog Nikolu, najnovije fotografije



Sveti Nikola jedan je od najvažnijih hrišćanskih svetaca, čudotvorac i zaštitnik moreplovaca, putnika, dece, brodova, mnogih primorskih gradova širom sveta. 

Instagram

 

Da je izreka „Pola Srbije slavi, a pola ide na slavu” tačna, svedoče fotografije na društvenim mrežama zahvaljujući kojima možemo videti i kako poznati slave Svetog Nikolu. 

Pročitajte Kakva je to domaćica - Jelena Tomašević spremila slavski kolač pa pokazala kako provode Nikoljdan

Devetnaestog decembra veselo je i u domu Slađe Alegro koja se ove godine izuzetno potrudila oko slavske trpeze.

Ikone, sveća, žito, zlatni pribor i prelepa dekoracija oduševili su njene pratioce. 

Instagram

 

U porodičnom kutku Milena Popović spremna je da ugosti prijatelje i članove porodice, a domaćica je podelila i fotografiju slavskog kolača, koji krase nestvarne golubice napravljene od testa.

Instagram

 

Ceca Ražnatović slavu tradicionalno obeležava u svom domu na Dedinju u krugu porodice, ali i prijatelja koji svake godine dođu u velikom broju.

Pročitajte Slavi se već dva dana - Viki Miljković se pohvalila, prizor iz njenog doma će vas raspametiti

Jelena Tomašević i Ivan Bosiljčić čestitali su praznik svima koji slave, a pevačica je iskoristila priliku da pokaže svojih ruku delo - slavski kolač koji je sama umesila. 

Trpeza Dragane Katić raznovrsna je, šarena i ukusna. Pored ribe, na Nikoljdan se u domu voditeljke služi i kiseli kupus, ajvar i različite neobične salate, začinjene do perfekcije. 

Instagram

 

Veliki hrišćanski svetac zaštitnik je i porodice Divac, a putem društvenih mreža oglasila se ćerka košarkaške legende Petra, koja je podelila fotografiju na kojoj se, kako običaji nalažu, vide ikona, sveća i žito.

Instagram

 

Komentari. (0)

Loading