Mirjana Joković

Mirjana Joković za Gloriju: Povratak u Beograd bio je logičan sled događaja

Autor:

16.12.2023 21:20

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Povratak Mirjane Joković na glumačku scenu svi su željno iščekivali



Posle duge pauze, srpska publika na malom ekranu gleda Mirjanu Joković (56) u seriji „Poziv”. Umetnica koju je publika zavolela u klasicima „Sivi dom”, „Zaboravljeni”, „Mala” i „Podzemlje” godinama živi u Los Anđelesu i predaje glumu na Univerzitetu California Institute of Art.

Povratak Mirjane Joković na srpsku glumačku scenu željno smo iščekivali, a glumica ističe da se veoma obradovala pozivu za seriju u kojoj tumači glavnu ulogu.

Ata Images

 

Ko joj je pomogao da lik nekadašnje policijske inspektorke što vernije dočara, hoće li se uskoro zauvek vratiti u Srbiju i da li u Americi ponekad i glumi, otkriva u intervjuu Gloriji.

- Zahvalna sam autorima serije što su me se setili, nije mi trebalo mnogo da kažem da. U Americi imam drugačiju karijeru i život i teško se odlučujem da sve to ostavim i dođem u Srbiju.

Povratak Mirjane Joković publika je dočekala sa oduševljenjem

Da bih prihvatila ulogu, scenario mora da bude dobro napisan i da projekat poseduje visoke vizuelne i profesionalne standarde.

Kada su me Iva Mitrović i Marko Popović pozvali i obavestili da pišu sinopsis sa idejom da bih mogla da igram lik Anice, bila sam zainteresovana.

Poslali su mi prve epizode i strašno mi se dopalo sve, od stila preko ukusa do priče.

Ata Images

 

Koliko vam je uloga Anice Reljić bila izazovna?

- Bila je na početku. S velikom ozbiljnošću prilazim svom poslu zato što ga i predajem i veoma mi je važno da trag koji ostavljam bude ispoštovan.

Dosta sam pričala o tome sa scenaristima i rediteljem Markom Đilasom jer se u mnogim projektima ženski likovi “izvinjavaju” zbog svoje moći i prostora koji im se daje.

Bilo mi je vrlo bitno da Anica bude tretirana na pravi način, tako da sam u procesu pripreme za ulogu upoznala jednu inspektorku koja živi život kao Anica.

Pročitajte Na vrhuncu slave se zaljubila i nestala sa javne scene - Pogledajte kako danas izgleda Mirjana Joković (foto)

Kakvi su vam utisci o radu u Srbiji?

- Fantastični, posrećilo mi se. Bila sam u društvu fenomenalnih glumaca i svih drugih članova ekipe, svi su vrhunski profesionalci.

Rad na ovoj seriji pokazao je da je to Beograd koji znam i pamtim.

Svesna sam da svi živimo pod raznim opterećenjima koje nam život donosi, svako ima svoje terete, ali ono što čini duh ovog grada, ljudi, humor, profesionalizam, šmek koji nosimo, objedinilo se u ovom projektu.

Srećna sam što sam imala priliku da u njemu učestvujem jer smo svi tokom procesa saradnje izgradili prisan prijateljski odnos.

Ata Images

 

Uspevate li da se pored profesure u Americi bavite i glumom?

- Tu i tamo uradim neki projekat. Uglavnom su u pitanju pozorišne predstave, mnogo češće nego filmske uloge, jer veliki deo vremena odlazi na akademski rad sa studentima.

Nemam mnogo vremena da se posvetim glumi, ali uvek kad se pojavi nešto zanimljivo, potrudim se i uložim dodatni napor.

Da li se približavate konačnom povratku u Srbiju?

- Živim i tamo i ovde, nikada nisam skroz otišla. Odlazim i vraćam se. Ova serija je bila projekat koji je zahtevao da duže boravim u Beogradu.

Bio mi je jako zanimljiv i važan i drago mi je da je to tako dobro ispalo.

Sa čijim pasošem putujete?

- Imam dvojno državljanstvo, srpsko i američko, pa putujem sa oba pasoša.

Komentari. (1)

Loading
Mara

17.12.2023 11:53

Od Peletovih klasica, ona, Trivaliceva i pocivsi Manda su jedini vredni paznje.