Irfan Mensur

Irfan Mensur: Imam trojicu sinova, jednom nisam tata nego ćale, odgajio sam ga od njegove druge godine

Autor:

01.12.2023 14:33

Foto:

Foto:

Sinovi Irfana Mensura njegov su ponos, ali ovo malo ko zna o poznatom glumcu



Irfan Mensur uskoro će proslaviti 72. rođendan, a osim blistave karijere u kojoj nema nijednu mrlju može se pohvaliti i naslednicima koji su njegov najveći ponos.

Sinovi Irfana Mensura odrasli su ljudi, i dok Pavla svi znamo jer je krenuo stopama poznatih roditelja, o Filipu i Aleksi gotovo da ništa nismo mogli da saznamo svih ovih godina.

Marija Ćalić

 

Život slavnog glumca dostojan je scenarija za film. Bio je politički izbeglica, promenio je prezime, a smrti je čak tri puta gledao u oči, i o toj temi često govori.

- Bila je 1992. godina, a ja sam imao pištolj u ustima. Bukvalno! Mogao sam tada da nestanem - ispričao je glumac za medije.

Sinovi Irfana Mensura bili su uz njega u najtežim trenucima

U popularnoj kafani „Stupica“, pored Jugoslovenskog dramskog pozorišta, tada su se okupljali glumci, ali i pripadnici raznih krugova, pa i polusveta i kriminala.

- Kad je sve bilo sivo, neki primitivni ljudi želeli su da se svi prezivamo na ić. Sa Žarkom Lauševićem su to veče hteli da popiju piće, a mene su terali zato što se zovem Irfan Mensur - opisao je glumac veče koje se umalo završilo tragično.

Pročitajte Bolest Irfana Mensura promenila je sve - Glumac ostavio cigarete, pa u ovome našao spas

Posle toga odselio se za Švedsku gde je kratko boravio kao politički izbeglica, da bi potom boravio u Londonu i Kopenhagenu, ali se ipak na kraju vratio u srpsku prestonicu.

Tu je nastavio karijeru i obogatio je novim ulogama, ali i otpočeo romansu, a zatim i brak sa Srnom Lango.

Boško Karanović

 

- Želeo sam da izgradim svoju lozu i ostavim svoj trag i zato sam ime svog oca uzeo za prezime. Ostavljam tri čoveka iza sebe, Filipa, Pavla i Aleksu, Srninog sina iz prvog braka. Aleksu delim sa njegovim ocem. Odgajio sam ga od njegove druge godine. On mu je tata, a ja sam mu ćale.

Komentari. (2)

Loading
Milica

03.12.2023 19:40

Predivan covek ,imala sam priliku da ga upoznam na pumpi na B.Kosi gde sam radila.Za razliku od Ace Pejovica ,Zivojinovica i Kebe koji nosem paraju oblake ,do krajnje neprijatnosti u njigovoj blizini ,Irhvan je predivan covek.

Luna

03.12.2023 22:05

Veliki glumac i čovek