Irfan Mensur

Bolest Irfana Mensura promenila je sve: Glumac ostavio cigarete, pa u ovome našao spas

Autor:

08.11.2023 17:21

Foto:

Foto:

Bolest Irfana Mensura je sve promenila



Pre deset godina doajen srpskog glumišta imao je ozbiljnih zdravstvenih problema, a bolest Irfana Mensura došla je iznenada i naterala ga da iz korena promeni životne navike. 

Petar Đorđević

 

Gostujući u emisiji „Jutro na Prvoj” glumac kojem su nakon infarkta ugrađena tri bajpasa otkrio je kako se sada oseća, kojih saveta se pridržava, ali i kako je uspeo da ostavi cigarete. 

Bolest Irfana Mensura promenila je sve

- Moj doktor kuca u drvo, pa i ja kucnem. Svakog jutra i svake večeri pijem lekove, pridržavam se svih lekarskih uputstava.

Ljudi kojima se ovako nešto dogodi treba da nastave da žive normalno kao da se ništa nije desilo, uz potpuno poštovanje svih lekarskih preporuka.

Pazim i kako se ponašam, ako treba da ponesem svoje kofere, neću da podignem naglo oba, već polako i pažljivo prvo jedan pa onda drugi.

Pročitajte Gluma jača od života - Irfan Mensur igrao predstavu uprkos infarktu

Ne bih mogao da budem džentlmen i nekoj dami poguram auto koji je stao. Ali da pridržim kaput, prinesem stolicu ili spustim ruku na rame, to je sve i dalje dozvoljeno. Sve što je nežno - može.

Foto: Dalibor Danilović

 

Bolest Irfana Mensura mu je u potpunosti promenila život, a da bi zaposlio ruke nakon što je ostavio cigarete, nabavio je brojanicu i ona mu je sada stalno među prstima.

- To sam smislio nekih 4-5 dana posle operacije. Sad mi ne trebaju cigarete i ne nedostaje mi ukus duvana - zaključio je Irfan pomenutoj emisiji.

Komentari. (0)

Loading