Gluma jača od života: Irfan Mensur igrao predstavu uprkos infarktu

Autor:

16.02.2022 19:30

Foto:

Foto:

Glumac Irfan Mensur rizikovao je sopstveni život radi premijere predstave



Glumac Irfan Mensur rizikovao je svoj život, kada je pre 9 godina, uprkos svom zdravstvenom stanju, odlučio da ode na premijeru predstave.

Do tog momenta, nije mnogo pažnje pridavao svom telu.

Pročitajte i Pre Srne Lango Irfan Mensur je bio u braku sa ovom lepoticom

Ata Images

 

- Ja ništa nisam znao o zdravlju i kako treba živeti. A živeo sam od jutra do mraka, jureći i ne razmišljajući šta je za mene dobro a šta nije. Stihijski sam disao, živeo, trčao… Opšta stihija. U jednom trenutku sam osetio da sam mnogo iscrpljen. Trnule su mi ruke i ramena. Ali ja se odmorim i krenem dalje da radim. 

Kada je usled "iscrpljenosti" otišao kod lekara, saznao je da je imao infarkt, a doktorkin zahtev da se momentalno hospitalizuje odbio je zbog predstave.

Otišao sam kod doktorke i ona mi je radila test opterećenja. U jednom trenutku ona je vrisnula i pozvala sestre. Tražila je da mi sestre hitno donesu stolicu a ona je u međuvremenu zaustavila mašinu. Stavili su mi stolicu na tu traku, ja sam seo a sestre su me pridržavale.

Pročitajte i Konačno dobre vesti - Žarko Laušević i Irfan Mensur pušteni iz kovid bolnice!

Ata Images

 

- Rekao sam da ne mogu u bolnicu jer za sedam dana imam premijeru. Seo sam to veče u kola, vozio 250 kilometara do Beograda, odigrao predstavu i isto to veče seo u kola i vozio 250 kilometara nazad do grada u kome sam režirao predstavu. Čekala me je premijera, to mi je bilo bitno. Nisam verovao da sam imao infarkt, nisam verovao da nešto može da mi se desi. Mislio sam da sam samo mnogo umoran. Pošto nisam hteo da se hospitalizujem ona mi je poklonila onaj nitroglicerin i rekla mi da se narednih dana ne odvajam od njega - rekao je Mensur i dodao:

- To veče kada sam igrao predstavu u JDP, u jednom trenutku sam se našao iza scene sa svojim kumom Vojom Brajovićem koji je inače dežurni medicinar za sve nas glumce – zna sve o medicini, zna sve lekare. I ja mu rekoh da imam neke probleme sa srcem pa da, kad mi prođe premijera za sedam dana, on organizuje te njegove doktore da me pregledaju. Kaže Voja, važi. A ja onda izvadih iz džepa onaj nitroglicerin da mu pokažem šta su mi dali.

Pročitajte i Emotivan oproštaj Voje Brajovića od voljenog kolege - Ivan Bekjarev biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana?

Tomislav Čuveljak

 

- Pa to je nitroglicerin! Ti nisi normalan, ti nisi normalan, sad ću da prekinem predstavu!, rekao mi je Voja Brajović.

Zamolio sam ga da predstavu ne prekidamo. Sutradan mi je druga doktorka rekla da hitno moram u bolnicu pod nož. Zahvaljujući mom prijatelju čitav konzilijum me je sačekao oko pola dva noću. Pregledali su me i sutra ujutru operisali. I od tada već devet godina živim sa tri bajpasa - rekao je glumac koji je na putu ka bolnici bio pomiren sa činjenicom da možda neće preživeti, preneo Mondo.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading