Žarko Laušević

Daleko od sjaja i glamura: Laušević u Americi molerisao, a onda su se pojavili oni...

Autor:

15.11.2023 17:56

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Život Žarka Lauševića bio je prepun izazova, a jedna anegdota ga posebno veže za srpske košarkaše...



Danas tačno u podne preminuo je još jedan velikan srpskog glumišta. Zauvek nas je napustio Žarko Laušević.

O njegovom raskošnom talentu i maestralnim ulogama bespredmetno je govoriti. Ipak, život Žarka Lauševića bio je prepun uspona i padova, teška tragedija obeležila ga je do poslednjeg dana.

Ata Images

 

Davne 1993. godine na vrhuncu slave dogodila se kobna tuča tokom koje je glumca napalo nekoliko mladića njegovih godina.

U samoodbrani Laušević je usmrtio dvojicu a ranio jednog dečka. Osuđen je na 15 godina zatvora, smanjena mu je kazna na 13 da bi na kraju bio pomilovan i iza rešetaka proveo 4 godine i sedam meseci.

Život Žarka Lauševića u Americi bio je težak

Nakon izlaska iz zatvora razveo se od prve supruge Maje i otišao u Sjedinjene Američke Države kako bi tamo pronašao sreću. U tome je i uspeo kada je upoznao drugu suprugu Anitu sa kojom je dobio ćerku Janu pre nešto više od 20 godina.

Ata Images

 

Ipak, karijeru je zapostavio pa se glumom preko okeana nije bavio, već potpuno drugačijim zanimanjem - bio je moler.

Pročitajte Majka Žarka Lauševića brojala je dane do njihovog susreta...

Tih godina za Sakramento Kingse igrali su Vlade Divac i Peđa Stojaković. Kad god bi došli u Njujork, zvali su Žarka na večeru. 

Život Žarka Lauševića u tom trenutku bio je veoma skroman, a sportisti su poželeli da večeraju u jednom od najeminentnijih restorana u Njujorku „Ćiprijani".

Profimedia

 

- Često su Vlade Divac i Peđa Stojaković dolazili u Njujork i, kada bi gostovao Sakramento, pozvali bi nas da idemo negde na večeru.

Prvo da odgledamo utakmicu, pa na večeru, počeo je Laušević svoju priču, pa gotovo u dahu otkrio i sledeće:

Pročitajte Recite mi da ovo nije istina?! Kolege i prijatelji se opraštaju od Žarka Lauševića

- Jednom se potrefio Ćiprijani i sad boriti se... Nit je da se ja borim sa Divcem i Stojakovićem oko plaćanja računa, bez obzira koliko hoćeš i želiš, samo te pogledaju kao: Nemoj, molim te!

Tu je bilo i neko vino koje ne znam koliko košta. Njujork noću i ne poznajem, ne izlazim, i... Sutradan mamuran dolazim i shvatim da ja, u stvari, radim moleraj prva vrata pored Ćiprijanija za dnevnicu od 80 dolara, a ceh je sinoć bio ne znam ni koliko.

To je neki apsurd... Učinilo je sve to da budem oprezniji - rekao je Laušević.

Komentari. (0)

Loading